مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: برای نخستن  بار در کشور مراکز مشاوره ژنتیک از پنج شهرستان در استان كرمان به 23 شهرستان توسعه داده مي شود.

به گزارش روابط عمومي اداره كل بهزيستي استان كرمان عباس صادق زاده صبح امروز در اولین نشست شورای مشارکت های مردمی بهزیستی استان کرمان كه در محل دفتر نمايندگي ولي فقيه در استان كرمان برگزار شد اظهار داشت: جهت دهی و شکل دهی نقش موثر مردم در مسائل اجتماعی فلسفه تشکیل این شوراها در سطح کشور است.

وي با بیان اینکه همه جوامع در حال توسعه و پيشرفت در تولید مسائل اجتماعی نقش دارند گفت:مسائل اجتماعی بدون برنامه و مدیریت صحیح بی آنکه نقش مردم در این مسائل  تعریف شود به طور قطع در جامعه تبدیل به آسیب اجتماعی مي شوند.

مديركل بهزيستي استان كرمان از شیوع 4.7 درصد اعتیاد در استان کرمان خبرداد و افزود: آسیب های نوپدیدی در جامعه به وجود آمده است كه براي رفع آن ها بايد از سرمایه بزرگ اجتماعی  يعني مردم  استفاده كنيم.

صادق زاده با بيان اينكه استان کرمان با داشتن خیرین به نام و سرمایه های بزرگ اجتماعی به خوبی می تواند در جهت دهی به خیل بزرگ جامعه نقش موثری را ایفا کند گفت: بدون شك مشاركت جمعي افراد در جامعه مي توانند بسياري از  مسائل و آسیب های اجتماعی را برطرف كند.

وي  نقش مدیریت را در جهت دهی خیرات مردم لازم برشمرد و گفت: متاسفانه به نقش مديريت  صحیح در جهت دهی به خیر و خیر جمعی کمتر توجه شده و  چندگانگی فرا روی خیرین قرار گرفته و مسیر خیرخواهی به درستی تعریف نشده که این نابسامانی در استان و کشور شایع است.

مديركل بهزيستي استان كرمان مسئوليت اجتماعي را موضوع ديگري در كنار مديريت خيرين دانست و افزود:  مسئولیت اجتماعی برای کارخانجات، معادن و بنگاه های بزرگ اقتصادی است که در دنیا موظفند تا در زمينه مسائل اجتماع خود مسئولیت پذیر بوده و ایفای نقش داشته باشند.

صادق زاده لازمه مسئولیت پذیری را داشتن یک برنامه با نظارت مشخص دانست و گفت: مسائل اجتماعي که در استان کرمان وجود دارد نیازمند ورود مدیریت ها برای مشارکت های اجتماعی است که امیدواریم در این نشست که برای اولین بار برگزار شده بتوانیم موضوع مسئولیت اجتماعی را با برنامه ریزی در جامعه جاری کنیم و در کنار بسیاری از نیازهای مردم قرار دهیم.

وي با بیان اینکه بخشي از اقدامات در استان كرمان به طور قطع سبب خرسندي مقام معظم رهبري در حوزه مسائل اجتماعي مي شود تصريح كرد: از پايان سال 94 تاكنون طرح “پيشگيري از معلوليت”  بر پایه مشارکت مردم و نیت خیر جمعی در استان كرمان اجرايي شده است.

مديركل بهزيستي استان كرمان با اشاره به اینکه سالانه بیش از يك هزار و 500  تا 2 هزار نفر به جمع معلولان اضافه می شود گفت: استان كرمان در زمينه انجام آزمايشات ژنتيك در سطح كشور پيشرو بوده و در 8ماهه سالجاري35 درصد آزمايشات ژنتيك ارتقا داده شده اند.

صادق زاده از افزايش 55 درصدي مشاوره هاي ژنتيك در استان كرمان خبرداد و گفت: اقدامات در حوزه ژنتيك بر پایه نقش دهی به مردم و خیرین انجام گرفته است.

وي افزود: اگر بهزيستي در راستاي مشاركت جمعی مردم و نیات خیرین برنامه هاي مشخص و مدونی را داشته باشد بدون شك مي توان نتایج خوبی را در کمترین زمان به دست آورد.

مديركل بهزيستي استان كرمان تصریح کرد: برای نخستن  بار در کشور مراکز مشاوره ژنتیک از پنج شهرستان در استان كرمان به 23 شهرستان توسعه داده مي شود.

صادق زاده با بيان اينكه همه پزشكان در مراكز مشاوره ژنتيك دروه هاي آموزشي را به شكل تئوري و عملي گذارانده اند تصريح كرد: بعد از گذاراندن دوره عملي مشاوره ژنتيك هر شهرستان در استان داراي يك پزشك مشاور ژنتيك مي شود و  این یعنی کنترل معلولیتی که هزاران میلیارد تومان می توان به جرات گفت برای این دولت و جامعه هزینه دارد .

وی با بیان اینکه یک معلول تنها هزینه اش فراهم کردن وسایل بهداشتی و روزمره و جاری نیست گفت: معلول در جامعه هزینه هایی را تحمیل می کند که باید بر حسب آن محیط و شرايط براي وي در جامعه محيا باشد.

آسیب های اجتماعی در كرمان مستندسازي شوند

زهرا موسی پور مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان نيز در اين نشست اظهار داشت: مشارکت جمعی در مسائل اجتماعی بحث مهمی است که باید در جامعه امروز به آن پرداخته شود.

وی با بیان اینکه خوشبختانه بسیاری از خیران جلوتر از سایر آحاد مردم در راستاي حل مشكلات مسائل اجتماعي گام برداشته اند گفت: همه مردم مي توانند در راستاي رفع  آسیب های اجتماعی مختلف از جمله بی سرپرستی، معلولیت، بدسرپرستی و اعتیاد  مشاركت كنند.

مديركل امور اجتماعي استانداري كرمان جهت دهی به اقداماتي که در راستاي رفع مشكلات اجتماعي انجام می شود را لازم دانست و گفت: براساس سفارشات نبي مكرم اسلام همه مردم در مقابل اجتماع خود مسئول هستند .  

موسي پور با اشاره به اینکه صنعت برای پیشرفت، زمانی می تواند پویا باشد که نیروی انسانی شایسته ای در  آن مشغول به کار باشد تصريح كرد: بحث مسئولیت اجتماعی بحث  ساختن انسان هایی است که بتوانند صنعت و توسعه را در کشور به سمت و سوی واقعی خود هدایت کنند.

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم برنامه ریزی مدونی را در زمینه مشارکت و مسئولیت اجتماعی در صنایع مختلف داشته باشیم باید جلسه ای را با حضور صنایع مختلف در سطح استان برگزار کنیم .

مديركل امور اجتماعي استانداري كرمان با اشاره به اينكه به بسياري از دستگاه هاي اجرايي استان داشتن معاونت اجتماعي تأكيد شده است افزود: دستگاه هاي اجرايي با حضور صنایع مي توانند زمینه ای را براي ساخت نیروی انسانی مورد نیاز و رفع تنگناهایی که امروز در اجتماع وجود دارد را فراهم كنند.

موسي پور با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری در رابطه با بودن مسائل و مشکلات حاد اجتماعی در جامعه کنونی گفت: آسیب های اجتماعی در جامعه ما تبدیل به مسئله شده است و برای رفع این مسئله لازم است همه آحاد مردم مشارکت و تلاش کنند.

وی با توجه به اینکه خیرین کارهای بسیار با ارزشي را در جامعه انجام می دهند خاطرنشان كرد:  اقدامات بايد در حوزه مسائل اجتماعي سليقه اي نباشد بلكه با هدف و برنامه ريزي مشخصي انجام شود.

مديركل امور اجتماعي استانداري كرمان خاطرنشان كرد: می توان  با مستندسازی آسیب های اجتماعی و مشکلات و برگزاری همایش نه نمایش کمک های خیرین را در راستاي نیازهای جامعه رهبری کرد.

 

انتهاي پيام/