به مناسبت هفته بهداشت روان کمک‌های اولیه روانشناختی به مشاروان در محل اداره کل بهزیستی استان کرمان آموزش داده شد.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کرمان، همایش بهداشت روان با موضوع آموزش کمک‌های اولیه روانشناختی باهمکاری بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی، جهاد دانشگاهی، آموزش وپرورش و صداو سیمای مرکز کرمان در محل سالن نشاط اداره کل برگزار شد.

این دوره آموزشی با هدف آموزش کمک‌های اولیه روانشناختی در بلایای طبیعی و با حضور روانشناسان و مشاوران از سراسر استان برگزار شد.

 موسی دریجانی معاون پیشگیری و امور توسعه اداره کل بهزیستی استان کرمان در این همایش با گرامیداشت هفته بهداشت روان اظهار داشت: برگزاری این قبیل همایش‌ها یکی از نیازهای ضروری در استان کرمان است.

وی حوزه روانشناختی، مشاروه و روانشناسی را نیاز مهم هر جوامع دانست و افزود:حضور روانشناسان در استان کرمان سبب کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شوند.

معاون پیشگیری و امور توسعه اداره کل بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه شاید یکی از دلایل بروز آسیب‌های اجتماعی درجامعه این باشد که برای پیشگیری در این حوزه به خوبی وارد نشده باشیم، تصریح کرد: بهداشت روان جامعه مشارکت همه دستگاه‌ها را می‌طلبد و همه افراد باید در راستای سلامت روان جامعه تلاش کنند.

علی بهرام‌نژاد روانشناس و مدرس این همایش با گرامیداشت هفته سلامت روان اظهار داشت: در زمینه مشکلات جسمی در یک حادثه علاوه بر کمک‌های اولیه باید کمک‌های اولیه روانشناختی نیز انجام شود.

وی با اشاره به اینکه کمک‌های اولیه روانشناختی باید در ساعات اولیه بلایا انجام شود زیرا اگر به زمکان دیگر موکول شود فرد را دچار مشکل می‌کنند تصریح کرد: اولین اصل در اخلاق حرفه‌ای؛ داشتن دانش روانشناسی است و اگر دانش آن را نداشته باشد کار غیراخلاقی انجام می‌دهد.

بهرام‌نژاد با اشاره به کمک‌های اولیه روانشناختی در بلایای طبیعی افزود: بلا یک نوع در هم ریختگی اطلاعات در حوزه زیست‌محیطی و خارج از ابعاد سازمانی است.

وی با اشاره به اینکه یکی از مسائل مهم در مواقع بحرانی عدم وجود اطلاعات کافی است خاطرنشان کرد: نخستین مسئله‌ای که باید در حوزه کمک‌های اولیه به آن توجه کرد درهم‌ریختگی اطلاعات است و این امر از لحاظ روانشناختی ناهماهنگی ناشناختی به وجود می‌آورد.

روانشناس و مدرس این همایش با بیان اینکه یکی از وظایف روانشناسان در زمان بلایای طبیعی نظم‌دهی به اطلاعات است بیان کرد: زمانی که به اطلاعات نظم داده شود استرس کاهش پیدا می‌کند که این امر نیز می‌تواند آسیب‌زا باشد.

بهرام‌نژاد با اشاره به اینکه استرس شامل دو نوع معمولی و تروماتیک است افزود: هر محرکی که ابعاد زیستی، روانی و اجتماعی انسان را تحریک می‌کند؛ استرس است.

وی با اشاره به اینکه مقوله ترس از استرس جدا است، گفت: یعنی بعد از استرس تروماتیک فرد دچار اختلال می‌شود.

روانشناس و مدرس این همایش با بیان اینکه نخستین ویژگی استرس تروماتیک این است که فرد در آینده دچار کرختی عاطفی می‌شود تصریح کرد:  برخی از طلاق‌هایی که رخ می‌دهند ترومای آن در 20 سال قبل رخ داده است.

انتهای پیام/

انتهای پیام/