مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه در زمان زلزله بم تیم‌های مددکاری‌ها به سرعت شکل گرفت گفت: حادثه دلخراش بم حس انسان‌دوستی و نوع‌دوستی را در جامعه احیا کرد.

 

 به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کرمان از بم، عباس صادق‌زاده در دیدار با کارکنان بهزیستی شهرستان بم به مناسبت سیزدهمین سالگرد زلزله بم در 5 دی ماه 1382، با اشاره به اینکه زلزله بم همه دنیا را متأثر کرد،  افزود:  حادثه دلخراش زلزله بم از سلامتی و رفاه خود گذاشتند تا فردی را از مصیبت و حادثه‌ای که  ایجاد شده است، نجات دهند و از این قبیل حوادث باید به عنوان الگویی در مسیر حل مسائل فردی، اجتماعی و غیره  در جامعه استفاده کرد.

وی افزود: حادثه تلخ و دلخراش بم حادثه‌ای بود که حس انسان دوستی و نوع دوستی را احیا کرد .

مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه این الگو امروز می‌تواند کاربردهای زیادی داشته باشد گفت: اگر به مسائل آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق، خشونت و غیره در جامعه خود با همان نگاه که مصیبتی را ازجامعه ورود کنیم، عملکرد موثری خواهیم داشت.

وی تصریح کرد: در زمان این اتفاق تنها با همدلی و همراهی که وجود داشت بدون هیچ امکاناتی زنان و فرزندان بی‌سرپرست شناسایی و ساماندهی شدند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه در زمان زلزله بم تیم‌های مددکاری‌ها به سرعت شکل گرفت افزود: یک هزار و 800  زن بی‌سرپرست، دو هزار و 460 کودک آسیب‌دیده در هفته اول شناسایی شدند.

صادق‌زاده ادامه داد: همچنین به 650 نفر به سرعت اسکان داده شد و در پایان اتمام  آواربرداری و شناسایی کامل افراد آسیب‌دیده 5هزار و 204 کودک که دو هزار و 871 نفر از آن‌ها فاقد پدر و 2 هزار و 333 نفر از آن‌ها فاقد پدر و مادر شناسایی شدند.

وی با بیان اینکه بهزیستی نخستین دستگاهی بود که با سرعت تیم‌های مداخلات روانی و محله‌ای را راه‌اندازی کرد، افزود: برای انجام مشاوره  در محلات تیم‌های چهار یا پنج  نفره در چادر یا مساجد شکل گرفت.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان افزود:  این تیم‌ها غیر از مشاوره  با ارائه خدمات مددکاری بضاعت و معیشت خانواده‌ها را بررسی کردند و کمک‌های مالی نیز در این راستا انجام شد.

وی از راه‌اندازی 19 مهد سیار در یک ماهه نخست بعد از زلزله خبرداد و بیان کرد: وجود این مهدها سبب شد تا خانواده‌ها فرزندان خود را از محیط غم و اندوه جدا و اجتماع برگردانند.

صادق‌زاده خاطرنشان کرد: امروز شیوع آسیب‌های اجتماعی نوپدید به شکل زلزله نیستند اما در یک لحظه زندگی افراد را بهم ریخته که اثرات مخرب آن نه تنها کمتر از زلزله نیست بلکه بیشتر هم خواهد بود.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان افزود: امروز شاهد اعتیاد، طلاق و خشونت در جامعه هستیم و متاسفانه همین روزهای اخیر در حوالی این شهرستان اتفاق ناگواری رخ داد که دل همه مردم در سراسر استان، کشور و دنیا را آزرده کرد.

وی در ادامه گفت:  باید تاب‌آوری خانواده و جامعه را در برابر آسیب‌ها افزایش داد تا شاهد بروز این قبیل مسائل نباشیم.

صادق زاده  با طرح این سوال مبنی براینکه چرا نباید وحدتی که در جریان زلزله  بم وجود داشت در زمینه مقابله با خشونت‌ها نیز از آن الگو بگیریم، بیان کرد: باید به این اتفاقات به طور جدی با الگوی بم ورود پیدا کرد و اگر غیر از این باشد آرام آرام مرگ تدریجی اجتماعی را تجربه خواهیم کرد.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به حوادث اجتماعی رخداده شده ، گفت: ما نباید نسبت به این حوادث بی‌توجه باشیم بلکه باید همسو و همگام برای ریشه‌کنی این قبیل مسائل تدبیری بیندیشیم.

وی از فعالیت 300 مرکز مشاوره در استان کرمان خبرداد و گفت: امروز جامعه‌ با این همه امکانات، مراکز و مشاوره‌ها نباید دچار افزایش مسائلی از قبیل طلاق، خشونت، کودک‌آزاری و غیره باشد.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه امروز آمار اعتیاد در جوانان و زنان جوان رو به افزایش است گفت: سن شیوع اعتیاد در جوانان به 15 تا 19 سال رسیده که متاسفانه شیوع در مواد صنعتی بیشتر است.

وی درصد برگشت افرادی که اعتیاد به مواد صنعتی دارند و همچنین درمان‌پذیری آنان را بسیارکم دانست و افزود:  متاسفانه بعضی دیدگاه‌های غلط در عقاید بسیاری از بانوان جوان ما نفوذ پیدا کرده است.

صادق‌زاده ادامه داد: امروز به اسم درمان تناسب اندام، زیبایی و ورزش در بعضی از آرایشگاه‌ها، مکان‌های ورزشی و مراکز تفریحی استفاده از آمفتامین‌ها را توصیه می‌کنند که این مواد صد در صد مضر و غیر قابل درمان هستند و این نتیجه  رفع مسئولیت، کمرنگ شدن عواطف انسانی، عقاید و ارزش‌های افراد در زندگی باشد.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان خطاب به کارکنان بهزیستی شهرستان بم، تصریح کرد: امیدواریم از رخدادهای زیبایی که در کنار مصیبت از دست دادن بسیاری از عزیزان شکل گرفت؛ استفاده کنید تا شهرستان بم اولین شهرستانی باشد که کاهش طلاق و خشونت در آن اتفاق می‌افتد.

 

وی افزود: سالگشت این حادثه بزرگ می‌تواند برای نجات امروز زلزله‌هایی که محسوس نیست موثر باشد زلزله‌هایی که همه ما در کانون آن هستیم و آن را حس نمی‌کنیم و همچنان با آرامش نشسته‌ایم غافل از اینکه این سقف روی تعداد زیادی خراب شده است.

صادق‌زاده تصریح کرد: اگر نسبت به آنچه می‌گذرد؛ بی‌اعتنا باشیم سقفی که روی سر دیگران از خشونت، طلاق و اعتیاد خراب شده است به سایر خانواده‌ها نیز نفود می‌کند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان بیان کرد:  امروز باید از خدمات صادقانه‌ای که سازمان‌ها و مراکز در زمان وقوع زلزله بم و بعد از  انجام دادند ، قدردانی کرد.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان در سفر به شهرستان بم از مراکز تحت نظارت بهزیستی دیدار و با قرائت فاتحه ای بر مزار 21 نفر از کارکنان بهزیستی شهرستان بم در زمان حادثه زلزله بم یاد آنان را گرامیداشت.

 

انتهای پیام/