نشست خبری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با اصحاب رسانه به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر در محل سالن اجتماعات بهزیستی استان کرمان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کرمان ، به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر نشست خبری با حضور حسین چناریان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موا مخدر – عباس صادق زاده رئیس کمیته مقابله با عرضه مواد مخدر- مدیر کل اجتماعی ،فرهنگی استانداری – اسماعیلی دبیر کمیته درمان و کاهش آسیب های ناشی از اعتیاد و جمعی از اصحاب رسانه در محل بهزیستی استان کرمان برگزار شد .
عباس صادق زاده رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری مبارزه با مواد مخدر با بیان اهمیت کمیته پیشگیری از مصرف مواد مخدر نهادینه کردن اصل پیشگیری در جامعه را زمینه ساز تامین سلامت خانواده ها دانست و افزود : اجرایی شدن اصل پیشگیری باعث مصون ماندن جوانان در برابر انواع آسیب ها می شود .
ایشان اظهار داشت : مدیریت و داشتن برنامه های علمی و آموزش جوانان ، نوجوانان و خانواده ها از ضرورت های اساسی برای پیشگیری از آسیب های ناشی از سوء مصرف مواد مخدر و تهدیدات اجتماعی با هدف ایمن سازی است.
وی خاطر نشان کرد : برای مهد های کودک ،پیش دبستانی ها و به ویژه مقطع های متوسطه که قشرهای پر خطر جامعه محسوب می شوند ، بروشورها ی آموزشی متناسب با فرهنگ و مطابق نیازهای استان با محتوای بومی مهارتهای زندگی و پیشگیرانه طراحی و در همین راستا ،تفاهم نامه ای بین آموزش و پرورش و بهزیستی استان در بحث مهم و موثر پیشگیری با هدف مصون ماندن جوانان از آسیب های مصرف مواد مخدر منعقد شده است .
عباس صادق زاده با تاکید بر آموزش مهارتهای زندگی با رویکرد اجتماع محور بیان کرد: ما در محیط های آموزشی در سال 95 رشد 60درصدی نهادینه کردن آموزش مهارتهای زندگی را داشتیم و همچنین در محیط های نظامی شاهد رشد 273 درصدی بودیم .
مدیر کل بهزیستی استان کرمان با اشاره به تاثیر مهم اصحاب رسانه در پیشگیری از اعتیاد افزود : نقشی که رسانه ها در آگاه سازی و ارتقاء دانش عمومی جامعه مبنی بر دریافت آموزش ها ایفا می کند ستودنی و این همکاری قابل تقدیر می باشد .
حسین چناریان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تغییر الگوی مصرف مواد از سنتی به صنعتی را یکی از تهدیدات بزرگ دانست و گفت : این تغییر الگو دغدغه تمام کشورهای دنیا است که خانواده بعنوان اصلی ترین نهاد اجتماعی می تواند در امر پیشگیری و همچنین کاهش آسیب های اجتماعی نقش اساسی داشته باشد .
وی با اظهار تاسف از رشد تقاضا و نرخ شیوع مواد مخدر، مشارکت تمام سازمان های دولتی مرتبط در مبارزه با مواد مخدر را ضروری دانست و افزود: تهاجم فرهنگی – عوامل سیاسی – عوامل روانشناختی – عوامل محیطی و خانوادگی می تواند باعث رشد شیوع مصرف مواد مخدر در بین جوانان و نوجوانان شود. بنابراین ستاد مبارزه با مواد مخدر با اجرای شیوه نامه هایی در چهار حوزه پاکسازی محیط ،کاهش دسترسی به مواد ، برخورد با خرده فروشی و آگاه سازی برای بهتر بیان کردن رویکرد مبارزه با مواد مخدر ، اقدامات موثری انجام داده است .
فرشید رئیس کمیته مقابله با مواد مخدر در خصوص مقابله با عرضه مواد مخدر که برعهده نیروی انتظامی و دستگاه های قضایی می باشد گفت: با گسترش اقدامات اطلاعاتی و هدفمند نیروی انتظامی درچهار سال گذشته در مقابله با دوره مشابه افزایش 35 درصدی عملیات های مقابله با قاچاقچیان انجام شده است .
ایشان اظهار داشت : با توجه به اقدامات مفید در جهت ایجاد موانع فیزیکی در مرزهای کشور ما در دو ماهه نخست امسال در سطح استان بیش از 23تن انواع مواد مخدر کشف کردیم ،ه از این تعداد بیش از 18تن مربوط به کشفیا ت نیروی انتظامی وقریب 6 تن مربوط به اداره اطلاعات می باشد .
وی با اشاره به طرح نوروزی ساماندهی معتادان پرخطر افزود :از اواخر اسفند تا کنون 2260 معتاد را ساماندهی کردیم که این طرح باید به صورت مستمر در سطح استان انجام شود و مختص یک دوره زمانی مشخصی نباشد .
در ادامه زهرا موسی پور مدیر کل اجتماعی ،فرهنگی استانداری و مسئول کمیته توسعه و گسترش مشارکتهای مردمی با اشاره به ورود دستگاه های اجرایی در بحث مقابله و پیشگیری مواد مخدر گفت :حضور سازمانهای مردم نهاد در عرصه مبارزه با مواد مخدر و تلاش برای اجتماعی شدن و مردمی کردن مبارزه با مواد مخدر احساس مسئولیت هر انسانی را بالا می برد .
وی بیان کرد :امروز 71 سازمان در عرصه مبارزه با مواد مخدر در کمیته های مختلف در سطح استان فعالیت می کنند و به دلیل هوشمندانه عمل کردن سیستم عرضه مواد مخدر و همچنین تنوع در پخش انواع مواد مخدر آحاد مردم را به نحوی درگیر می کند .
موسی پور تصریح کرد :هدف ما توسعه صیانت و حمایت از معتادان بهبود یافته است و امیدواریم بتوانیم کلیه خدمات مراقبت از بهبود یافتگان را با رویکرد اجتماعی و افزایش مشارکت مردم نهاد با حمایت ورزشکاران ،هنرمندان و کسانی که مردم به آنان اعتماد دارند را فراهم کنیم .
اسماعیلی مدیر نظارت توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه بحث درمان و رهایی از اعتیاد امروز به عنوان چالشی بزرگ برای جوامع بدل گشته بیان کرد :برای پیشگیری از گسترش آسیب ها در آینده اولویت درمان وکنترل اعتیاد را افراد زیر 17 سال قراردادیم .
مدیر نظارت توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی با مهم دانستن سرمایه گذاری در بحث درمان گفت :سرمایه گذاری در این زمینه باعث کاهش هر چه بیشتر سایر هزینه ها می شود و همچنین باید برای افرادی که دوست دارند به هر دلیل از چرخه درمان خارج شوند برنامه ای دقیق و کار امد داشته باشیم .