مدیرکل بهزیستی استان کرمان در کارگروه فرهنگی و اجتماعی استانداری کرمان پیش بینی و راه اندازی سامانه رصد در برنامه ششم را یکی دیگر از اتفاقات خوب دانست و گفت: معمولا اقدامات اجتماعی در کشور به شکل پراکنده توسط سازمان های متعدد انجام می شود اما زمینه ای برای رصد و ثبت کردن این برنامه ها و جود نداشت که تصویب سامانه رصد نقش موثری در مدیریت و برنامه ریزی های اجتماعی خواهد داشت.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان در کارگروه فرهنگی و اجتماعی استانداری کرمان پیش بینی و راه اندازی سامانه رصد در برنامه ششم را یکی دیگر از اتفاقات خوب دانست و گفت: معمولا اقدامات اجتماعی در کشور به شکل پراکنده توسط سازمان های متعدد انجام می شود اما زمینه ای برای رصد و ثبت کردن این برنامه ها و جود نداشت که تصویب سامانه رصد نقش موثری در مدیریت و برنامه ریزی های اجتماعی خواهد داشت.
به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کرمان، عباس صادقزاده با بیان اینکه همه سازمانها باید نگاه جدی به موضوعات اجتماعی داشته باشند گفت: سازمان ها به نسبت وظایفشان باید بخشی از برنامه ها و مدیریت خود را برای ساماندهی مسائل اجتماعی قرار دهند تا بتوانیم به نتایج بهتری در زمینه کاهش آسیب ها به دست آوریم .
صادق زاده افزود: الزام شدن غربال گری ژنتیک برای زوج های جوان در برنامه ی ششم و رای قاطعی که این الزام از نمایندگان گرفت افتخاری است برای مردم کرمان که این مطالبه از کرمان آغاز و به نتیجه رسید .
وی با بیان اینکه در متن برنامه ششم به موضوعاتی چون طلاق، خشونت و اعتیاد پرداخته شده است؛ اظهار داشت در موضوع کودکان خیابانی تکالیف زیادی برای سازمان ها پیش بینی شده است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان مهاجرت را یکی از علل بروز آسیب های اجتماعی دانست و اظهار داشت : پدیده کودکان خیابانی و کار حاصل مهاجرت است که البته این شکل ظاهری بروز یک پدیده اجتماعی است و در واقع کودک کار و خیابانی شکل دیگری از بروز آسیب های اجتماعی می باشد.
صادق زاده در ادامه گفت : بنابراین نمی توان در مهار و کاهش آسیب های اجتماعی مقابله صرف با پدیده کودک خیابانی یا کودک کار را راه حل دانست بلکه باید برنامه ها را از اولین علل شروع یک آسیب از جمله مهاجرت مدیریت کرد.
وی افزود: متاسفانه تعداد زیادی از کودکان خیابانی تحت عنوان کودکان کار ، به توزیع مواد مخدر در سطح جامعه گمارده شده اند که هزینه های سنگین و جبران ناپذیری را بر جامعه تحمیل می کنند.
ایشان با طییعی دانستن وجود پدیده ای مانند کودک خیابانی و کار تصریح کرد : کودکان خیابانی و کار در سایر جوامع نیز وجود دارند اما آنچه که مهم است این ظرفیت در کرمان برای کنترل ومدیریت این پدیده وجود دارد .
وی با اشاره به آمار رو به افزایش کودکان کار وخیابانی افغان نسبت به سال گذشته ؛ افزود: کودکان افغان در صد زیادی از کودکان کار و خیابانی را به خود اختصاص داده اند که در قالب تنظیم یکسری تفاهم نامه ها با اداره اتباع می توان برای این کودکان نیز تدابیر لازم را پیش بینی کرد .
صادق زاده در ادامه گفت: کودکانی کار و خیابان ایرانی شناسایی شده در سطح شهر در مراکزی تجت عنوان مراکز کودکان خیابانی مورد حمایت قرار می گیرند که در اولین اقدام مددکاری با شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل در تفاهم با آموزش و پرورش شرایط ادامه تحصیل این کودکان فراهم می شود
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اهمیت و جایگاه نقش خانواده در پرورش کودکان ؛ تصریح کرد : به استناد آمار موجو بیش از 70 درصد کودکان کار و خیابان از دارای خانواده های از هم گسیخته می باشند که علاوه بر مشکلات اقتصادی دارای نابسامانی های خانوادگی نیز هستند و از آنجا که بازپیوند خانواده از اصلی ترین ماموریت های بهزیستی می باشد بنابراین ساماندهی خانواده ها گرچه فرآیندی هزینه بر و زمان بر است اما بهزیست با جدیت بازپیوند و ساماندهی خانواده را در دستور کار دارد.
ایشان با بیان اینکه در سال گذشته قریب به 100 کودک به خانواده ها بازپیوند شده اند اظهار داشت در حال حاضر این کودکان نزد والدینشان به ادامه تحصیل مشغول هستند و آنان که امکان بازگشت به خانواده برایشان وجود نداشته در مراکز پذیرش و نگهداری می شوند
وی تقویت مراکز آموزشی در مناطق حاشیه ای و سکونتگاههای غیر رسمی را یکی از سیاست های سازمان بهزیستی در موضوع پیشگیری از آمار کودکان کار و خیابانی عنوان کرد و تصریح کرد : با تقویت اعتبارات اختصاص یافته به توزیع یک وعده غذای گرم به این مناطق و ارائه خدمات آموزشی و تربیتی حضور کودکان در سطح شهر و معابر کنترل شد. لذا در سال 96 این اقدام در سایر مناطق از جمله شهرک پدر عملیاتی می شود.
صادق زاده پیش بینی و راه اندازی سامانه رصد در برنامه ششم را یکی دیگر از اتفاقات خوب دانست و گفت: معمولا اقدامات اجتماعی در کشور به شکل پراکنده توسط سازمان های متعدد انجام می شود اما زمینه ای برای رصد و ثبت کردن این برنامه ها و جود نداشت که تصویب سامانه رصد نقش موثری در مدیریت و برنامه ریزی های اجتماعی خواهد داشت.
وی همچنین خطاب به مدیران و نمایندگان سازمان های حاضر در جلسه گفت : با توجه به قرار گرفتن در آستانه سال جدید و بی شک حضور بیشتر کودکان کار وخیابان در سطح شهر ساماندهی این کودکان در این مقطع از زمان نیاز هماهنگی های بین بخشی بیشتری دارد چراکه مسائل اجتماعی مربوط به همه سازمان ها و جامعه است و حتی اگر در متن قانون هم این وظیفه برای یک سازمان تکلیف شده باشد باز هم به تنهایی ساماندهی آسیب های اجتماعی امکان پذیر نیست.
وی با ضرورت برنامه ریزی برای ارتقاء دانش عمومی بیان کرد: در نتیجه تغییر نگرش مردم ، رفتار جامعه به گونه ای تغییر می کند که ترغیبی به تکدی گری در جامعه وجود ندارد .
زهرا موسیپور مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان با بیان اینکه در فاز اول اجرای برنامه های پیشگیری از آسیب های اجتماعی به استانداری کرمان اختصاص یافته است ؛ اظهار داشت : تعداد 9 سازمان در این برنامه همکاری می کنند که 25% اعتبارات برای اجرای برنامه رصد تقسیم کار ملی در اختیار اغلب سازمان های همکار قرار گرفته است.
وی با اظهار امیدواری برای کاهش آسیب در موضوعاتی چون طلاق ، اعتیاد و بهبود کیفیت زندگی زنان سرپرست خانوار افزود: با توجه به اعتبارات اختصاص یافته به سازمانها ، انتظار می رود که به نتایج قابل توجهی در زمینه کنترل و کاش آسیب های اجتماعی دست یابیم.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان با بیان اینکه سازمان بهزیستی بزرگترین سازمان اجتماعی کشور است اظهار داشت : قریب 11 سازمان در کشور متولی موضوع کودکان می باشند که انتظار داریم در قالب همکاری های بین بخشی منسجم موضوعات اجتماعی به ویژه در حوزه کاهش آسیب با جدیت دنبال شود .
علیرضا پریور معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمان با ذکر این نکته که نباید کودکان کار و خیابانی را فقط مسئله بهزیستی دانست گفت : مسائل اجتماعی مربوط به همه سازمانها است و متاسفانه در حال حاضر بهزیستی در حل این مسائل تنها مانده و سایرین آنطور که باید در این مسائل ورود نمی کنند.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمان با اشاره به اینکه پی آمدهای آسیب های گریبانگیر کودکان تمامی جامعه را درگیر می کند افزود: باید در رفتارجامعه با متکدیان و کودکان کار و خیابانی تجدید نظر شود.
فاطمه السادات حسینی مدیرکل امور بانوان وخانواده استانداری نیز در ادامه گفت: آسیب های اجتماعی تنها به یک سازمان مربوط نمی شود و همه سازمان ها باید در این امر مشارکت و همکاری داشته باشند.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر کاهش آسیب های اجتماعی افزود : با استفاده از خرد جمعی و پرهیز از برنامه های کوتاه مدت باید به شکل اصولی به موضوع پیشگیری و درمان آسیب های اجتماعی پرداخت.
وی وجود کودکان بی شناسنامه و بدون هویت ایرانی و افغانی را از دیگر مسائل اجتماعی دانست و بر رفع این مساله با مشارکت سازمان های متولی تاکید کرد.