مدیرکل بهزیستی استان کرمان از اجرای طرح ارزیابی سریع و پاسخ رفتارهای پرخطر در مصرف کنندگان مواد در بین 140 معتاد تزریقی و دارای رفتارهای پرخطردر شهر کرمان خبر داد
به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کرمان، عباس صادق زاده صبح امروز در جلسه تشریح طرح ملی ارزیابی سریع و پاسخ به رفتارهای پرخطر در مصرف کنندگان مواد و زنان دارای کار جنسی در محل سالن شهید ارشاد بهزیستی استان کرمان که با حضور مدیرکل اجتماعی، فرهنگی استانداری کرمان، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ، مدیران و کارشناسان سازمان زندانها ، دانشگاه علوم پزشکی، پیشگیری از و قوع جرم دادگستری، آموزش و پرورش و سازمانهای دولتی و غیر دولتی همکار برگزار شد اظهار داشت: مبنای برنامه ریزی دقیق و اثربخش درهر جامعه وجود آمار و اطلاعات دقیق است.
وی افزود: جمع آوری آمار و اطلاعات دقیق از سطح جامعه در زمینه های مختلف از گروههای آسیب دیده یا در معرض آسیب با مشارکت سازمانهای دولتی و غیر دولتی می تواند دولت را به سمت برنامه ریزی برای کاهش و کنترل آسیب به ویژه در گروههای پر خطر رهنمون شود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان در ادامه بیان داشت: سازمان بهزیستی کشور در 21 استان اجرای طرح ملی ارزیابی سریع و پاسخ رفتارهای پرخطر در مصرف کنندگان مواد و زنان دارای کار جنسی را در قالب دو گروه معتادان تزریقی و زنان تن فروش خیابانی در معرض HIV عملیاتی و آغاز نموده که استان کرمان یکی از این 21 استان می باشد.
ایشان اجرای طرح ارزیابی را یکی از برنامه های آماری منسجم توصیف کرد و گفت : این طرح در شهر کرمان و بین 100 معتاد تزریقی و 40 نفر زن با کار جنسی آغاز می شود که ارزیابی سریع و استخراج نتایج حاصل از این ارزیابی ، مرجع آماری بسیار مناسبی برای برنامه ریزی های آینده است.
صادق زاده تصریح کرد: ایدز، رفتارهای پرخطر، طلاق، خشونت و ده ها آسیب دیگر که اشکالات زیادی را در جامعه ایجاد کرده اند می تواند ناشی از اعتیاد در جامعه باشند.
وی با بیان اینکه در جامعه ی امروز خانواده ای بدون دغدغه و ایمن از آسیبها نداریم گفت : این نگرانی برای جامعه حتی در خانواده هایی که نسبت به فرزندان خود نیز اطمینان خاطر دارند وجود دارد و وظیفه انسانی و سازمانی حکم می نماید که بطور جدی به مقوله آسیبهای اجتماعی پرداخته شود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به شرایطی که اعتیاد در جامعه ی امروز ایجاد کرده است گفت: با شیوع اعتیاد در بین جوانان و بانوان ، آسیب ها و مشکلاتی در جامعه بروز نموده که کارکردها را مختل و ساختار جامعه را نابسامان کرده است .
وی آمار مصرف کنندگان به مواد مخدر مبتلا به HIV در جامعه را 13.8درصد عنوان کرد و گفت: از این آمار 4.5 درصد مربوط به زنان معتادی است که به HIV مبتلا شده اند واین آمار نه تنها برای مسئولان بلکه برای همه جامعه زنگ خطری است و مردم و مسولان باید همگام و با تجمیع امکانات و منابع برای کاهش و کنترل آسیب ها مشارکت داشته باشند.
صادق زاده با بیان اینکه بیماری HIV ایدز از طریق معتادان تزریقی شیوع پیدا کرده اظهارداشت : با تاسیس مراکز کاهش آسیب شیوع این بیماری کنترل شده است ولی در زنان دارای کار جنسی رو به افزایش است.
وی گروه سنی 21 تا 35 سال را جوان ترین – کارآمدترین – مفیدترین -خلاقترین و توانمندترین گروه از جامعه توصیف نمود و گفت: سرمایه ای بزرگتر از این قشر در هیچ جامعه ای پیدا نمی شود و نگرانی ها نیز بیشتر پیرامون همین گروه سنی است که طبق شواهد به شدت در معرض آسیب قرار دارند که باید چاره ای نو و متفاوت از آنچه که قبلا وجود داشته اندیشیده شود.
وی اظهار امیدواری کرد که با همکاری – همراهی و همدلی و با بهره مندی از دانش و تجارب سازمانهای همکار اعم از سازمانهای دولتی و غیردولتی بعنوان سرمایه های اجتماعی بتوان طرح ملی ارزیابی سریع وپاسخ به رفتارهای پرخطر در مصرف کنندگان مواد و زنان دارای کار جنسی را منطبق بر شرایط بومی اجرایی نموده و از دست آوردهای این طرح به منظور کاهش و کنترل آسیبهای اجتماعی بهره برد.
موسی دریجانی معاون پیشگیری بهزیستی استان کرمان در این جلسه نبودن سیمای واضح و روشن از موضوع آسیب های اجتماعی در حوزه یHIV استان را یکی از دغدغه های دیرینه استان کرمان تا به امروز دانست و گفت : طرح ملی ارزیابی سریع و پاسخ رفتارهای پرخطر در مصرف کنندگان مواد و زنان دارای کار جنسی فرصت خوبی است که تا بتوانیم به صورت علمی تصویر و سیمای آماری صحیحی از آسیبهای اجتماعی داشته باشیم
معاون پبشگیری بهزیستی استان کرمان : مشارکت تمامی سازمانهای دولتی و غیر دولتی و در اختیار گذاشتن آمار و اطلاعات موجود را لازمه موفقیت این طرح ذکر کرد و اظهار داشت : با توجه به اقدامات خوب تخصصی که در سالهای گذشته توسط هریک از سازمانهای دولتی در بخش آسیبهای اجتماعی بطور کلی و موضوع HIV ایدز به طور خاص انجام شده است آمار و اطلاعات به دست آمده از این اقدامات میتواند مبنای مناسبی برای ارزیابی سریع وضعیت فعلی در شهر کرمان باشد .
شفیعی رییس کمیته ایدز دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: موضوع HIV موضوع روز است و هرگونه برنامه ریزی برای کنترل و پیشگیری از شیوع این بیماری نیازمند آمار و اطلاعات درست است.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی با تمام توان فکری و انسانی موجود در اجرای این طرح مشارکت می کند گفت : با استخراج داده ها و تحلیل آنها می توانیم الگوی بومی شده برای پیشگیری از شیوع این بیماری تدوین نماییم
حسین چناریان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با اظهار خرسندی از اینکه شرایط برای انجام خدمات علمی در زمینه آسیبهای اجتماعی فراهم شده گفت : به غیر از نگاه علمی به آسیبهای اجتماعی آن هم آسیبهای ناشی از اعتیاد نمیتوان برنامه ریزی و اقدام درستی نسبت به حوزه مسائل اجتماعی داشت .
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در ادامه گفت : طرح ملی ارزیابی سریع و پاسخ رفتارهای پرخطر در مصرف کنندگان مواد و زنان دارای کار جنسی از جمله طرح هایی است که اگر در سال های گذشته وچه بسا در یک سال قبل اجرایی می شد ساماندهی اسیبها به ویژه رفتارهای پرخطر را سرعت می بخشید
وی با اشاره به پژوهش انجام شده توسط اداره ی کل تحقیقات ستاد مبارزه با مواد مخدر در تهران گفت: در موضوع تن فروشی روی حدود 700 زن با سابقه ی اعتیاد و 400 زن بدون سابقه ی اعتیاد تحقیقاتی انجام شد که نتایج این تحقیقات حاکی از آن بود که در ارتباط با کسب درآمد و دلایل تن فروشی درصد مساوی از زنان قریب 5 درصد به اعتقادات دینی – مذهبی پایبند نبودند و این بی اعتقادی عامل مهمی در بروز این آسیب می باشد
حسین چناریان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان تفاوت اساسی بین مردان و زنان معتاد پرخطر را در نوع کسب درآمد ذکر کرد و گفت : مردان معتاد پرخطر در زمان ناتوانی برای تامین هزینه های مصرف به سمت جرائمی چون سرقت می روند و 60 درصد سرقت های خرد را این مردان انجام می دهند در حالی که 84درصد زنان معتاد علیرغم تمایلشان ناچار برای تامین هزینه اعتیاد به سمت تن فروشی می روند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان با اشاره به ظرفیت های موجود در استان کرمان برای انجام کار مطالعاتی اظهار داشت : کمپ ماده 16 یکی از ظرفیتهای فعلی است که با پذیرش زنان معتاد بستر مطالعاتی مناسبی برای اجرای طرح ارزیابی سریع می باشد.
زهرا موسی پور مدیرکل اجتماعی – فرهنگی استانداری کرمان نیز با اشاره به دغدغه ها و تاکید مقام معظم رهیری در پرداختن اصولی به موضوع آسیبهای اچتماعی گفت : از اینکه سازمان ها و دستگاه های اجرایی از جمله بهزیستی در سطح کشور برای مسائل اجتماعی دنبال برنامه هستند جای خوشحالی است که باید از این توجه و بستر سازی به نحو احسن در استان استفاده شود.
وی با بیان اینکه اجرای این قبیل طرح ها و مطالعات علمی می تواند اثرات مفیدی را برای جامعه به همراه داشته باشد گفت: افراد مجری و کارشناسان طرح باید تخصص و مهارت های کافی برای اجرای اثربخش طرح را داشته باشند.
مدیرکل اجتماعی – فرهنگی استانداری کرمان با تاکید بر اینکه نتایج و اطلاعات به دست آمده از این طرح می تواند تا سال ها مبنای اقدامات موثر در موضوعHIV ایدز در استان کرمان باشد تصریح اظهار داشت : به فرمایش مقام معظم رهبری اگر می خواهیم در موضوع آسیب های اجتماعی موفق باشیم باید فکر کنید که این آسیب عائله ی شما را درگیر کرده است.
وی تصریح کرد: این پروژه و طرح را در اولویت سایر برنامه ها در استانداری قرار داده ایم و مراقبت می کنیم که خلل در این فرایند و پروسه که می تواند برای استان کرمان بسیار پرخطر باشد به حداقل کاهش یابد.
در ادامه این جلسه طرح بطور کامل توسط کارشناس مسوول برای اعضاء تشریح شد که در نهایت در قالب یک برنامه زمانبندی شده مراحل اجرای طرح با مشارکت سازمانهای دولتی و غیر دولتی در شهر کرمان آغاز می شود.
انتهای پیام/