مدیرکل بهزیستی استان گفت:دین و اعتقادات ما تاکید بسیاری بر موضوع تکریم سالمندان دارد که باید به آنها توجه ویژه شود و به عنوان سرمایه مورد احترام باشند.
به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان کرمان؛ کارگروه اجتماعی استان با حضور معاون سیاسی – امنیتی ومدیرکل اموراجتماعی استانداری – مدیر کل بهزیستی استان و اعضاء شورای سالمندی و کارگروه فرهنگی اجتماعی در سالن پیامبر اعظم استانداری کرمان برگزار شد.
عباس صادق زاده در این نشست تکدی گری را یکی از معضل های بزرگ جامعه دانست و اظهار داشت: اگر ما نتوانیم از پیشرفت این پدیده پیشگیری کنیم، تکدی گری به آسیب های دیگری تبدیل خواهد شد که در بلند مدت تاثیر خود را خواهد گذاشت.
وی با اشاره به تلاش های انجام شده افزود:خوشبختانه اهتمامی که استانداری در سال 95 برای تکدی گری داشته قابل تقدیر است و با سال های گذشته متفاوت و جدی تر بود.
این مسئول با اشاره بر وجود اتباع خارجی در بین متکدیان گفت : در سالهای گذشته روش هایی برای با حذف اتباع بیگانه از تکدی گری انجام شده اما این اقدامات نتیجه بخش نبوده و در سال 96 باید بر اساس درس آموخته های قبلی ورود جدی به این موضوع داشته باشیم و با تکدی گری اتباع بیگانه برخوردهای قانونی داشته باشیم.
صادق زاده با بیان اینکه تعداد زیادی از متکدیان از بین کودکان هستند ؛ افزود:با دائر نمودن مراکز نگهداری قریب 65 کوک شناسایی و با پذیرش در این مرکز از خدمات بهداشتی – آموزشی و تفریحی بهره مند شده اند.
وی کودکان اتباع بیگانه و خارجی را یکی دیگر از معضلات بهزیستی دانست و گفت: بسیاری از کودکانی که در معابر داریم کودکان اتباع بیگانه هستند که امکان نگهداری این کودکان در مراکز بهزیستی وجود ندارد.گرچه برای بازگشت این کودکان وخانواده ها به کشورشان اقداماتی شده اما با توجه به زمان بر بودن این فرآیند می توان با انعقاد تفاهم نامه بین بهزیستی،اداره کل اتباع و کمیساری عالی پناهندگان این کودکان را نیز ساماندهی کرد .
مدیرکل بهزیستی کرمان با تاکید بر فرهنگ سازی در جامعه برای داشتن سالمندی سالم اظهار داشت :رشد سالمندی در کشور از 3/5 به 2/8 درصد و در استان کرمان 8/6درصد می باشد و گرچه کرمان از میانگین رشد سالمندی در کشور پایین تراست اما پیش بینی و تدارک برنامه های آموزشی – آگاهسازی واطلاع رسانی برای داشتن سالمندی سالم ضروری است.
این مسئول با اشاره به کم رنگ شدن فرهنگ تکریم سالمندی در جامعه تصریح کرد: سالمندی در جامعه امروز ایران دچار یک خلاء جدی عاطفی است . ما در بهزیستی شاهد هستیم که خانواده ها به دلایل مختلف سالمند را ازخانواده جدا کرده و به مراکز نگهداری سالمندان مراجعه تا سالمندشان در این مراکز پذیرش و تگهداری شوند که این فرهنگ نازیبا آسیب های بسیاری را بر جامعه تحمیل می کند.
وی با بیان اینکه در سال 95 اقدامات خوب بین بخشی برای ترویج سالمندی سالم انجام شده است بیان کرد: برگزاری 6 جلسه شورای سالمندی با مصوبات بسیار خوبی داشتیم که بسیاری از مصوبات اجرایی شده است و دانشگاه علوم پزشکی در این فرآیند همکاری موثری با بهزیستی داشته است.
وی با اشاره به وجود مثبت سمن ها اذعان کرد:هم زمان با اقدامات سازنده انجام شده ، ورود سمن ها بسیار مفید بوده و سمن های همکار در حوزه سالمندی برنامه های موثری را در زمینه فرهنگ سازی و تکریم سالمندان اجرایی کرده اند.
صادق زاده از اقدامات بهزیستی استان در موضوع سالمندان، به طرح توانمند سازی زنان سالمند و آموزش های بهداشتی و غربالگری های جسمی، آموزش شیوه های زندگی ورودی دوران سالمندی برای پیشگیری از مشکلات روحی سالمندان اشاره کرد و افزود:ایجاد پارک های ویژه توانبخشی سالمندان و مناسب سازی محیط یکی دیگر از اقدامات در جهت تکریم سالمندان می باشد که در تمامی شهرستان ها عملیاتی می شود.
وی افزود:این پارک ها علاوه بر داشتن ویژگی یک پارک خوب امکانات ویژه ای برای سالمندان دارند و امیدواریم در سال 96 بتوانیم با همکاری شهرداری در شهرستان ها حداقل یک پارک برای سالمندان را دائر کنیم که البته این طرح در کشور نیز مطرح و خوشبختانه با استقبال خوبی روبه رو شدیم .
به گفته ی این مسئول، شروع سن سالمندی 60 به بالا تعریف شده است ولی باز در هر دوره زمانی ممکن است تعریف خاصی از سن سالمندی ارائه شود.
صادق زاده با اشاره به طراحی محیط های دوستدارسالمند بیان داشت:این طرح ها دو هدف عمده مناسب سازی محیط برای حضور سالمندان در جامعه و تامین امنیت روحی – روانی سالمند در نتیجه برقراری ارتباط با جامعه را با کمترین هزینه دنبال می کند.
مدیرکل بهزیستی با تاکید مجدد بر حفظ کرامت سالمندان گفت: با اختصاص حتی یک صندلی در اتوبوس های کرمان ویژه سالمندان یا در مطب پزشکان کمتر مشاهده می شود که یک منشی سالمندی را معطل کند اما تامین یک تابلو با این عنوان که سالمند در اولویت است ضمن تلقین احساس خوشایند تکریم به سالمندان نشانه ی توجه و نشان دهنده فرهنگ است.
صادق زاده خاطر نشان کرد:تجربه دوره ی سالمندی اجتناب ناپذیر است و وظیفه ی ماست که به سلامت سالمندان توجه کنیم تا این دوره به سلامتی طی شود و سلامتی هم ایجاد نمی شود مگر شرایط را برای حضور سالمند در عرصه های اجتماعی فراهم کنیم که این مورد نیز دچار اشکال است.
وی با ابراز نارضایتی در زمینه مناسب سازی اماکن و معابر عمومی گفت : اعتراضات و شکایات معلولین ، جانبازان و وسالمندان را بهزیستی به تنهایی نمی تواند پاسخگو باشد و باید با دستور ویژه به فرمانداران این مهم د ردستور کار قرار گیرد.
به گفته ی وی بسیاری از معابر شهری با کمترین هزینه مناسب سازی می شوند و نیازمند هیچ قانونی هم نیست، ما به اندازه کافی قانون در این زمینه داریم و به اندازه کافی هم مکاتبه کردیم به اندازه ی مناسب سازی هم اعتبار داریم اما توجه کم است.
صادق زاده معتقد است که بهترین عیدی مجموعه مدیریتی استان به سالمندان توجه به مناسب سازی است چراکه قانون ، اعتبار و دستورالعمل در این زمینه داریم.
این مسئول بیان کرد:بسیاری از کشور ها مناسب سازی انجام می دهند تا فرهنگ سازی شکل بگیرد حتی اگر معلول هم وجود نداشته باشند زیرا نگاهشان ، نگاهی متوازن است.
وی معتقد است که اگر این سالمندان وارد محیط شوند بسیاری از مشکلاتشان حل خواهد شد و از این ذخیره بسیار غنی و از تجاربشان استفاده کنیم.
در ادامه این نشست زهرا موسی پور مدیر کل اجتماعی استانداری کرمان در خصوص مصوبات جلسه قبل و دستور جدید گفت: آموزش و همکاری بین دستگاهی برای آموزش های مورد نیاز اجرا شده و دستور کار این جلسه موضوع متکدیان خیابانی و تکریم سالمندان می باشد.
وی از همه اعضای کارگروه در خواست کرد که مصوبات جلسات را حصول نتیجه پیگیری کنند.