با حضور معاون توانبخشی بهزیستی استان کرمان و جمعی از مسئولان مرکز آموزشی – توانبخشی اختلالات طیف اوتیسم مهرک در سیرجان راهاندازی شد.
اسدی تصریح کرد: این مرکز در حال حاضر در سیرجان با ظرفیت 50 بیمار اوتیسم یا مددجوی زیر پوشش فعالیت میکند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان کرمان بیان کرد: اوتیسم در ردیف اختلالات رشدی است که نقص در ارتباط اجتماعی و بروز رفتارها ، علایق یا فعالیتهای تکراری و محدود از خصوصیات اصلی این اختلال است.
وی با بیان اینکه این اختلال باعث میشود که مغز نتواند در زمینه ارتباطات اجتماعی و رفتارهای ارتباطی به درستی عمل کند گفت : اوتیسم پیش از سه سالگی آغاز میشود و شیوع آن چهار تا 5 برابر در پسران بیشتر از دختران است .
معاون توانبخشی بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه کودکان و بزرگسالان دارای اوتیسم در زمینه اشکالات ارتباط کلامی و غیرکلامی، رفتارهای اجتماعی و فعالیتهای سرگرمکننده و بازی و فعالیتهای حسی ، عملکرد اجرایی و ذهن خوانی دارای مشکل هستند بیان کرد: بروز مشکلات رفتاری چون پرخاشگری، خشم، حرکات تکانشی و صداهای نامفهوم و عدم تماس چشمی در این افراد به بروز استرس و فشارهای عصبی بسیار زیادی در والدین منجر میشود.
اسدی با بیان اینکه متاسفانه هزینههای درمانی وتوانبخشی افراد دارای اتیسم بسیار بالاست و گاهاً خانوادهها قادر به پرداخت این هزینههای سنگین نیستند خاطرنشان کرد: به همین منظور حوزه معاونت توانبخشی اداره کل بهزیستی تصمیم به راهاندازی مرکز آموزشی، توانبخشی اختلالات طیف اتیسم مهرک به منظور ارائه خدمات آموزشی ، توانبخشی ، کاردرمانی ، گفتار درمانی ، روانشناسی کرده است که شهریه ورود یک فرد دارای اتیسم به مرکز مبلغ 568 هزار تومان که برای کمک به خانوادههای افراد دارای اتیسم ، 403هزار تومان آن را سازمان بهزیستی به شکل یارانه به مرکز پرداخت میکند و سهم پرداخت هزینه به مرکز از سوی خانواده مبلغ 165 هزار تومان است.
انتهای پیام/