عباس بلندی معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان کرمان در کارگاه ایده تاب اجتماعی اظهار داشت: رسیدگی به مسائل اجتماعی در کشور ما موضوع مهمی است چراکه با قریب 80 میلیون نفر جمعیت یکی از دوازده کشور بزرگ نیروی انسانی جوان هستیم؛ نیروهای جوانی که ایده پرداز و خلاق هستند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کرمان، عباس بلندی در کارگاه ایده تاب اجتماعی اظهار داشت: طبق فرموده خداوند در قرآن : سرنوشت هیچ قومی را خداوند تغییر نمیدهد مگر آنکه خودش تغییر کند بنابراین خداوند بندگان را صاحب ایده و تفکر و اندیشه آفریده است و اگر انسانی در خانواده ا فقیر به دنیا بیاید گناهی ندارد ولی اگر فقیر زندگی کند مقصر است.
عباس بلندی با اشاره به سیر تحول زندگی بشراز غارنشینی تا زمان حال افزود : این ایدهها و تفکرات انسان بوده که منجر به تکامل و پیشرفت شده است . بنابر این دانش، ایده و خلاقیت مهمترین شاخص در توسعه و تعالی جوامع بشری است
وی با بیان اینکه در گذشته معلولیت را ناتوانی می دانستند اظهار داشت : معلولیت ، محدودیت است نظر دیگری بود که ناتوانی را منسوخ کرد و در حال حاضر برای معلولیت حتی محدودیت هم وجود ندارد و با ایده پردازی شرایط برای زندگی معلولین بهبود یافته است که این بهبود کیفیت را در جوامع پیشرفته به وضوح می توان مشاهده کرد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کرمان با بیان اینکه در موضوعات اجتماعی در بعضی از موارد به مرحله بحران رسیده ایم افزود: یکی از دلیل مهم در پیچیدگی مسائل اجتماعی عدم استفاده از ایده ها و تفکرات جدید و آینده پژوهی می باشد.
عباس بلندی موضوعاتی چون طلاق ، همسرآزاری ، خیانت، کودکآزاری وسایر مسائل اجتماعی را مدیریت نشده ، توصیف کرد گفت: ایده تاب اجتماعی میتواند در مدیریت جریانهای اجتماعی برای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی کمک کند.
وی استارت آپ ها (Startop) را مربوط به موضوعات صنعتی و تولیدی دانست و گفت: ایده های اجتماعی شکل جدیدی از ایده پردازی است که می تواند در گره گشایی از مسائل اجتماعی تاثیر گذار باشد. چراکه پدیده اجتماعی مانند نیز مانند سایر پدیده های افتصای و تولیدی نیازمند ایده های نو و جدید می باشد.
بلندی با اشاره به جمعیت 80 میلیونی ایران اظهار داشت : درحال حاضر ایران یکی از 12 کشور بزرگ نیروی انسانی جوان است نیروهایی که می توانند ایده پرداز و خلاق باشند و باید زمینه برای بروز وظهور ایده های اجتماعی فراهم شود.
معاون امور اجتماعی با بیان اینکه برگزاری کارگاه ایده تاب فرصت بسیار مناسبی برای شناسایی ایده های اجتماعی جدید است ، تصریح کرد : ایده های اجتماعی می تواند سازمانی چون بهزیستی را در مسیر کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی یاری دهد.
سارا ترابیان در ادامه نیزگفت: برگزاری کارگاه آموزشی ایده تاب اجتماعی در استان کرمان اولین بار توسط مرکز آموزشی علمی – کاربردی بهزیستی و تامین اجتماعی برگزار می شود.
رئیس مرکز آموزشی علمی – کاربردی بهزیستی و تامین اجتماعی و مجری برگزاری کارگاه ایده تاب اجتماعی افزود : این کارگاه فرصت خوبی است که مشکلاتی را که جامعه بطور کلی و سازمان بهزیستی بعنوان یکی از متولیان اصلی مسائل اجتماعی به طور خاص با آن مواجه هستند با ارائه ایده های نو به حداقل برسانیم.
محمود پایندان رئیس دفتر کارآفرینی مرکز آموزش علمی و کاربردی بهزیستی و تأمین اجتماعی در ادامه اظهار داشت: ایده در حقیقت یک طرح ذهنی و راهحلی ساده برای یک حل مشکل بزرگ است.
وی افزود: یک ایده نوعی خلاقیت و تراوش ذهن است و همیشه مربوط به افرادی است که خلاقانه محیط اطراف خود را نگاه میکنند .
رئیس دفتر کارآفرینی مرکز آموزشی بهزیستی در ادامه بیان داشت: بعد از تلاش بیوقفه ، سرانجام مجموعه علمی و کاربردی بهزیستی توانست در کشور بهعنوان یک دانشگاه نسل سومی جایگاه خود را در میان دانشگاههای دیگر پیدا کند و جایگاه خود قرار گیرد.
پایندان تصریح کرد: مرکز آموزشی علمی و کاربردی بهزیستی از زمان دریافت دستورالعمل برگزاری کارگاههای ایده تاب ، جلسات تخصصی و تصمیم گیری را برگزارکرد و امروز بهعنوان اولین مرکز علمی و کاربردی در استان کرمان کارگاه ایده تاپ، گام های اجتماعی برگزار می شود
وی با اظها امیدواری از به پایان رسیدن این کارگاه آموزشی یاد آور شد : حضور مسولان در مراسم اختتامیه مایه افتخار و باعث دلگرمی کادر آموزشی مرکز آموزشی خواهد بود.
راشدی معاون دانشگاه جامع علمی و کاربردی نیز در ادامه گفت: بیش از بیست سال است که در دانشگاه علمی و کاربردی درخدمت جامعه آموزش عالی هستیم در این بیست سال بالطبع نقاط قوت و ضعفی در این سیستم وجود داشته است که در حال برطرف کردن این موارد هستیم .
وی افزود:اذعان می کنیم که از اهداف و خط اصلی تعریفشده در نظام آموزش علمی و کاربردی فاصله گرفتهایم اما تمام تلاش می کنیم که با پتانسیلها و ظرفیتهایی که داریم به هدف اصلی برگردیم.
ایشان در ادامه گفت: مدرسین علمی و کاربردی مدرسان خاصی هستند که در راستای اهداف دانشگاه جامع علمی و کاربردی تلاش مضاعف داشته و جنبهی کاربردی را هم مدنظر دارند.
معاون دانشگاه جامع علمی و کاربردی پایه و اساس ثروت را دانش عنوان کرد و افزود: منظور از دانش کاربردی کردن و به دست آوردن مهارتهای لازم در راستای انجام کار است.
وی در رابطه با برگزاری کارگاه ایده تاب ،گام های اجتماعی گفت: هدف از تشکیل این کارگاه معرفی و تقویت ایدههاست .
راشدی با تأکید بر گسترش فرهنگ کار مشکل اساسی امروز را کم اهمیت دانستن فرهنگ کار عنوان کرد و گفت : متاسفانه به کار و فرهنگ سازی در این زمینه حتی به نسبت استان های همجوار کمتر پرداخته شده که باید با برنامه ریزی این فرهنگ را در سطح جامعه گسترش دهیم.
اکبر یزدی زاده مدیر انجمن حامیان فرهنگ قرضالحسنه و کارآفرینی اجتماعی استان کرمان و کارآفرین موفق نیز گفت: استفاده از ظرفیت قرضالحسنه یک ظرفیت بزرگ و معنوی است و به همین منظور انجمنی را به ثبت رساندهام که یک سازمان مردمنهاد غیردولتی است و هدف این انجمن توسعه فرهنگ قرضالحسنه است.
وی افزود: بیش از یک سال و نیم انجمن حامیان فرهنگ قرضالحسنه و کارآفرینی اجتماعی استان کرمان راهاندازی شده است و آنچه امروز نتیجه کار مؤثر در استان کرمان است کسبوکار خرد خانگی است.
وی بابیان اینکه خوشبختانه مشکلی درزمینهٔ ظرفیت نیروی انسانی در بحث کارآفرینی نداریم گفت: در رابطه با محدودیت منابع مادی با مجموعه قرضالحسنه بانک رسالت کار میکنیم و با استفاده از وامهای قرضالحسنه رسالت در بحث کارآفرینی واردشدهایم.
یزدی زاده خاطرنشان کرد: کار خوبی که در بخش گلباف انجامشده است این است که علاوه بر استفاده از ظرفیت قرضالحسنه ، انجمن تعداد 5 کانون چون پوشاک، فرش، مواد غذایی در گلباف راهاندازی کرده است که در مدت 90 روز که از راهاندازی آن میگذرد بیش از صد نفر در مشاغل خانگی خرد مشغول به کارشدهاند.
لازم به ذکر است کارگاه آموزشی ایده تاب ، گام های اجتماعی به مدت سه روز با حضور کارشناسان – مدیران – اساتید و دانشجویان در محل مرکز آموزش علمی – کاربردی بهزیستی وتامین اجتماعی برگزار می شود که در مراسم اختتامیه ایده ها داوری و به ایده های برتری جوایزی اهداء می شود.
انتهای پیام /