عباس صادق زاده مدیرکل بهزیستی و رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای مبارزه با مواد مخدر در سخنانی گفت :30 سازمان عضو کمیته فرهنگی و پیشگیری می باشند که همه تنها در سطح سازمان متبوع خود منشاء اقدام و اثر در مقوله کاهش آسیب به ویژه موضوع اعتیاد باشند.

عباس صادق زاده در ادامه خطاب به اعضاء کمیته گفت : خانواده  ، محیط های دانش آموزی و دانشجویی ، حوزه های کاری و کارگری در اختیار شما می باشد . بنابراین با یک برنامه مدون و قابل اندازه گیری میتوان نسبت به کاهش آسیب دراین محیط ها و حوزه ها اقدامات مؤثر انجام داد .

 دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر  در جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری

نگاه و نگرش مردم به موضوع اعتیاد را باید تغییر داد.

جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سه شنبه 18 اسفند ماه با حضور اعضاء برگزار شد.

بنا به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان کرمان دراین جلسه حسین چناریان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اولویتهای تدوین و ابلاغ شده و سند جامع پیشگیری گفت: باید به استناد بر این اسناد و  براساس مقدورات و ظرفیت های موجود برنامه ها را تدوین و اجرایی نماییم .

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طبق  نظرسنجی های انجام شده متاسفانه نگاه مردم استان به مقوله اعتیاد  اگر نگاه مثبت نباشد ، منفی هم نیست بنابراین باید نگاه و نگرش مردم را نسبت به موضوع اعتیاد تغییر داد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در استان گفت : اقدامات زیادی در بحث کاهش آسیب انجام شده است. بطور مثال 5 سال گذشته به دلیل سوء مصرف مواد سالیانه 150 مرگ ثبت گردیده که امسال این آمار به 11 نفر کاهش یافته اما استان کرمان هنوز رتبه اول نرخ شیوع مصرف مواد مخدر  را دارد و باید این نرخ شیوع را کاهش داد .
حسین چناریان به استناد دستورات و فرامین مقام معظم رهبری به سران سه قوه در مورد 5 آسیب اجتماعی که در راس آن اعتیاد قرار دارد گفت : بدون پاک کردن صورت مسأله باید با تدوین برنامه های اثر گذار و دارای ضمانت اجرایی درجهت کاهش آسیب همت جمعی داشت .
زهرا موسی پور مدیرکل امور اجتماعی استانداری :
کنترل و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی در کاهش آسیب رسالت ماست
در ادامه زهرا موسی پور مدیرکل امور اجتماعی استانداری گفت : مهمترین رسالت ما کنترل و برنامه ریزی فرهنگی اجتماعی است و باید از حذف صورت مساله جدا خودداری کرد.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری  کرمان گفت : 31 نقطه حاشیه ، در شهر کرمان داریم و گامهای مؤثری  مقابله و مداخله ای در حاشیه ها برداشته شده است . اما به نسبت سرعت شیوع آسیب ها مداخلات کم و کوتاه می باشد.
حمیدرضا حسینی اسماعیلی مدیر نظارت و اعتبارات بخش دانشگاه علوم پزشکی کرمان یاد آور شد ، اثرات ناشی از مصرف مواد مخدر ، قربانیان زیادی را راهی بیمارستانها نموده که در این موضوع با وزیر بهداشت نیز مکاتبه شده است .
وی آگاه سازی و شناخت مردم از تأثیرات مخرب استفاده از مواد مخدر در سلامت جسم و روان مصرف کنندگان یک ضرورت دانست .
دکتر دریجانی معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان کرمان هم خطاب به اعضاء کمیته گفت : آموزش و پرورش ، دانشگاه و محیط های کاری و نظامی بسترهای مؤثر و مهم برای اقدامات پیشگیرانه جهت کاهش آسیب می باشند.
در ادامه کمال الدین مؤدب کارشناس پیشگیری از اعتیاد اجتماع محور بهزیستی با تشریح و توضیح طرح پیشگیری اولیه  از اعتیاد اجتماع محور شهری و روستایی گفت : 40% جمعیت کشور باید تحت پوشش این طرح قرار گیرند که در استان کرمان به نسبت جمعیت قریب 3 میلیونی تعداد 1 میلیون و دویست هزار نفر باید از خدمات این طرح منتفع شوند که به ازاء هر 30 سازمان عضو کمیته 40 هزار نفر می توانند از این طرح استفاده نمایند و بهزیستی  بیش از 67 هزار نفر را تحت پوشش قرار داده است . در بخش مشارکت و همکاری بخش غیر دولتی و CBO نیز تعداد از 20 به 42 مرکز و انجمن افزایش یافته است .
وی در خاتمه یاد آور شد برگزاری همایش ملی پیشگیری ، افزایش CBO ها ، برگزاری کارزار رسانه ای با موضوع پیشگیری و افزایش تعاملات محیط های نظامی  ، اداری و آموزشی از برنامه های سال 95 در بهزیستی استان کرمان می باشد .
در ادامه نمایندگان دانشگاه پیام نور ، سازمان زندانها ، آموزش و پرورش و اداره ورزش و جوانان به بیان پیشنهادات و نظرات تخصصی خود پرداختند  و اعضاء متعهد شدند تا 25 اسفند ماه برنامه های مدون را به دبیرخانه کمیته ارسال نمایند.