مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه استان‌های تهران و خراسان رضوی بیشترین تعداد معلولان کشور را به خود اختصاص داده‌اند گفت: 3.7 درصد از جمعیت معلولان کشور در استان کرمان ساکن هستند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کرمان، کیوان دواتگران امروز یکم آبان‌ماه در سومین نشست منطقه‌ای معاونان و کارشناسان توانبخشی منطقه دو کشور اظهار داشت: کلمه توانمندسازی کلمه ی جدیدی نیست و سازمان جهانی سلامت در سال 1998 توانمندسازی را یک فرایند دانسته که افراد از طریق آن می‌توانند کنترل بیشتری بر فعالیت‌ها و تصمیم‌گیری‌هایشان در ارتقا سلامت داشته باشند.

 وی توانمندسازی را مربوط به همه افراد دانست و گفت: توانمندسازی منوط به تغییر افراد در جامعه است و افرادی که در جامعه این خدمت را ارئه می‌دهند باید بتوانند تغییر را پس از فرایند توانمندسازی احساس کنند وگرنه توانمندسازی تحقق نیافته و تنها به یک خدمت ساده منجر می‌شود.

 مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به بحث CBR( توانبخشی مبتنی برجامعه)، تصریح کرد: توانبخشی مبتنی برجامعه در فرهنگ‌ها معانی متفاوتی دارد اما ساده‌گویی مهم‌ترین ویژگی این طرح است.

 دواتگران با بیان اینکه توانمندسازی شعار و قصه نیست، افزود: برای ورود به این فرآیند باید آن را باور کرد تا شاهد خروجی مطلوبی باشیم.

 وی بیان کرد: زمانی می‌توانیم از عملکرد خود راضی باشیم که بتوانیم فرآیند توانمندسازی را از طریق معلولان توانمندشده به  کل جامعه تسری دهیم.

 مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور با تاکید براینکه حقوق این افراد در جامعه باید به رسمیت شناخته شود گفت: سلامت، آموزش، مسائل اقتصادی و  اجتماعی  از مهم‌ترین مولفه‌های حوزه توانمندسازی است که باید به آن توجه ویژه شود.

 دواتگران عنوان کرد: تعیین مدت زمان برای آموزش در توانمندسازی معنا ندارد و آموزش‌ها باید به شکل مستمر ادامه داشته باشند تا افرد تغییرات را در خود احساس کنند و بتوانند این تغییرات را به سایر افراد در جامعه منتقل کنند.

 وی تصریح کرد: پول و حمایت مادی به عنوان یک زیرساخت محسوب می‌شود و به تنهایی نمی‌تواند کسی را توانمند سازد.

 مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور مسائل  اقتصادی را یکی از چالش‌ها در کشور عنوان کرد و  گفت: امرار معاش، داشتن درآمد و شغل می‌تواند زمینه استقلال افرد را در زندگی فراهم سازد.

 دواتگران با بیان اینکه در سازمان بهزیستی کارهای مبتنی بر توانمندسازی در دستور کار است خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات رفع موانعی است که فعالیت‌های افراد را محدود می‌کند و باعث می‌شود که فرد معلول نتواند در جامعه حضور و یا در خانه استقلال داشته باشد.

 وی با اشاره به مناسب‌سازی محیط برای معلولان گفت: با این اقدام امکان حضور به فرد معلول برای مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی فراهم می‌شود.

 مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشوراز ثبت یک میلیون 400 هزار معلول در بانک اطلاعات سازمان بهزیستی کشور تا  پایان سال گذشته خبرداد و افزود: این افراد با معلولیت‌های شدید، خیلی شدید و بارز و آشکار ثبت‌ شده‌اند که از این تعداد دو درصد از جامعه را افراد معلولیت شدید ، بارز و آشکار تشکیل می‌دهد.

 دواتگران به خروج از ارائه خدمات به سمت تدوین فرآیندهای توانمندسازی و استقلال معلولان اشاره کرد و گفت: جامعه نسبت به بحث توانمندسازی و رسیدن به نقطه مطلوب نیاز بیشتری به تلاش و اطلاع رسانی دارد.

 وی بیان کرد: موضوع توانمندسازی مبتنی بر جامعه بالغ بر 20 سال سابقه دارد و استان کرمان در این زمینه پیشتاز است.

 مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور افزود: پیشتازی استان کرمان به حدی است که سازمان های بین المللی برای ارائه خدمات به اتباع بیگانه روی استان کرمان سرمایه گذاری می کنند.

 دواتگران تصادفات و سقوط را عمده  دلایل بروز معلولیت و ضایعه نخاعی عنوان کرد و گفت: ما تاوان کوتاهی‌های برخی سازمان‌ها را در این خصوص پرداخت می‌کنیم در حالی که می‌توان با آموزش‌های ساده از بسیاری از این اتفاقات پیشگیری کرد.

 مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه خدمات سازمان بهزیستی در مسیر توانمندسازی مبتنی بر جامعه در سه بخش حمایتی، توانبخشی و توانمندسازی ارائه می‌شود گفت: تغییر مبتنی بر اصول می‌تواند کلید واژه توانمندی قلمداد شود.

 دواتگران با بیان اینکه بیشترین گروه معلولان کشور در گروه‌های جسمی – حرکتی، ذهنی و حسی هستند تصریح کرد:جمعیت زیر پوشش بهزیستی کشور دو  درصد کل جمعیت کشور را شامل می‌شود.

 وی با اشاره به اینکه استان‌های تهران و خراسان رضوی بیشترین تعداد معلولان کشور را به خود اختصاص داده‌اند یادآور شد: 3.7 درصد از جمعیت معلولان کشور در استان کرمان ساکن هستند.

سومین نشست منطقه‌ای با حضور معاونان توانبخشی، دبیران کمیسیون‌های پزشکی، کارشناسان مسئول توانبخشی مبتنی بر جامعه و کارشناسان مسئول کمیته‌های توانبخشی منطقه 2 شامل استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی برگزار شد.

 

انتهای پیام/