معاون توان‌بخشی بهزیستی استان کرمان از توانمندسازی 5 هزار زن سالمند در سالجاری توسط بنیاد فرزانگان با حمایت دفتر زنان و خانواده ریاست جمهوری ودبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور در کرمان خبرداد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کرمان،  نخستین کارگروه تخصصی امور بهداشتی، درمانی و توان‌بخشی سالمندان با حضور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، معاونت توان‌بخشی بهزیستی کرمان، رئیس اداره درمان کمیته امداد، رئیس اداره کلینیک تأمین اجتماعی ، مدیردرمان دانشگاه علوم پزشکی ، معاون درمان هلال‌احمر و مدیرگروه سلامت خانواده ، رئیس اداره امور فنی تأمین اجتماعی، مسئول واحد سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی و کارشناس سالمندان دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی در محل دفتر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد.

علیرضا اسدی معاون توان‌بخشی بهزیستی استان کرمان در این نشست با اشاره به خدمات موسسه‌ای و فراموسسه‌ای بهزیستی، اظهار داشت: این خدمات مراکز شبانه‌روزی، روزانه، خدمات در منزل سالمندان و مراقبت درمنزل(توان‌بخشی مبتنی برخانواده) است.

وی از راه‌اندازی مرکز روزانه سالمندان در شهرستان رفسنجان در سالجاری خبرداد و گفت: مراقبت در منزل را نیز در شهرستان کهنوج در برنامه اجرایی‌ خود داشته‌ایم.

معاون توانبخشی بهزیستی استان کرمان بیان داشت: 5 هزار زن سالمند در سال جاری توسط بنیاد فرزانگان با حمایت دفتر زنان وخانواده ریاست جمهوری ودبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور در برنامه‌ اجرایی توانمندسازی قرار گرفتند.

اسدی افزود: این برنامه در سطح استان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی،کمیته امداد و برخی کانون‌های بازنشستگی عملیاتی شد.

وی تهیه کلیپ‌های آموزشی درزمینه‌های مختلف چون سقوط و کمردرد را در ارتقاء سطح آگاهی عموم مؤثر دانست و گفت: این موضوع از طریق این کمیته قابل‌پیگیری است.

طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان با اشاره به پدیده خاکستری شدن جمعیت سالمندی و افزایش روزافزون این جمعیت اظهار داشت: درکشورهای توسعه‌یافته‌ای چون فرانسه چالش بحران سالمندی طی  150سال به وجود آمده و این در حالی است که در کشورهای در حال‌ توسعه 20تا25سال به طول انجامیده است.

وی افزود: توانمندسازی سالمندان برای برخورداری از زندگی سالم از طریق اجرای برنامه‌های حفظ سلامت، ارتقاء برنامه‌های اولیه بهداشتی متمرکز بر مراقبت از سالمندان، گسترش برنامه‌های‌ توان‌بخشی، در اختیار دادن تسهیلات خدمات بهداشتی و اجتماعی، آموزش گروه مدیریتی آسایشگاه‌ها در مورد مراقبت از سالمندان در مواقع بحران از اهم اهداف این کمیته هستند.

مقدری مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان  نیز  در ادامه یکی از اقدامات خوبی را که تا پایان سال اتفاق می‌افتد تحت پوشش قرار گرفتن هزینه‌های درمانی توسط بیمه‌ها عنوان کرد و گفت: دانشگاه نیز جزو گروه بوده ومنتظر ابلاغ این موضوع است که برای درمان افراد مسن درمنزل کمک‌کننده است.

کیومرثی رئیس اداره کلینیک تأمین اجتماعی کرمان بابیان اینکه 90درصد فعالیت‌های سازمان درحوزه درمان است گفت: در این راستا در امر تکریم سالمندان نوبت‌دهی خارج نوبت و نظارت بر امر ارائه‌ داروها را داریم به‌نحوی‌که سالمند در بازه زمانی خوبی داروی مورد نیازش تأمین می‌شود و نیاز به مراجعه زیاد به مراکز درمانی را در این خصوص نداشته باشد.

وی در ادامه مناسب‌سازی محیط فیزیکی،ارائه بروشورها وفیلم‌های آموزشی برای بهره‌مندی  در سالن انتظار ،آموزش در زمینه دیابت و نکات تغذیه‌ای لازم به بیماران توسط شرکت‌های دارویی، انجام رضایت سنجی درسیستم و برنامه‌ریزی لازم را نیز از برنامه‌های در راستای تکریم سالمندان برشمرد.

رئیس کلینیک درمان تأمین اجتماعی استان کرمان با اشاره به برنامه‌های بازآموزی پزشکان به‌ شکل  هفتگی خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌شود برنامه مراکز درمانی دوستدار سالمند تدوین شود.

حسن حقدان رئیس اداره بهداشت ،درمان واموربیمه کمیته امدادامام خمینی (ره )استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به آمار 45000 نفری سالمند تحت پوشش در سراسر استان کرمان گفت: خدماتی چون توان‌بخشی، بهداشتی ،ارائه حق نگهداری به سالمندان درمنزل(حدود800نفر) ،آموزش‌های ویژه با مشارکت مراکز بهداشتی دانشگاه، ارائه سبد غذایی وسبد بهداشتی ،ارجاعات ازطریق پزشک خانواده به کمیته امداد درخصوص خدمات توان‌بخشی وبهداشتی را برای سالمندان عنوان کرد و گفت: خواستار معرفی منابع موجود سازمان‌ها و ادارات جهت بهره‌مندی سالمندان تحت پوشش هستیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر نظام ارجاع تأمین اجتماعی فعال گردد مسائل پیشگیری سالمندان باجدیت بیشتری پیگیری می‌شود.

برگزاری برنامه‌ی بازآموزی و دوره‌های کوتاه‌ مدت طب سالمندی ویژه‌ پزشکان و پیراپزشکان حوزه‌ سالمندی،  پیگیری جهت برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه‌ کارکنان ادارات از طریق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، اولویت‌بندی مطالب آموزشی توسط دانشگاه علوم پزشکی در مباحث مختلف ازجمله پوکی استخوان و سقوط و غیره ، طراحی شاخص‌های مراکز درمانی دوستدار سالمند و پیگیری جهت اعتباربخشی در زمینه بهداشت و درمان توان‌بخشی سالمندان ، انتقال آموزش کمک‌های اولیه و مدیریت بحران  و غیره از طریق هلال‌احمر به سالمندان در تجمعات مختلف ازجمله کانون‌های بازنشستگی ، پیگیری امر تهیه‌ کلیپ‌های کوتاه آموزشی و پخش ازکانال‌های مختلف برای بهره‌مندی سالمندان از این مباحث آموزشی (ازجمله :از طریق سازمان تأمین اجتماعی و سایر ارگان‌های مختلف در بین گروه‌های هدف ) از جمله مصوبات این نشست است.

انتهای پیام/