مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به حضور معاون اول رییس جمهور در نوروز 93 در شیرخوارگاه کرمان و دستور ایشان مبنی بر پرداخت اعتبار برای ساخت شیرخوارگاه جدید گفت: دستور پرداخت 5 میلیارد تومان به بانک مرکزی ابلاغ  شده و صراحت دستور است  که برای تحقق مسئولیت اجتماعی با توزیع بانکی این مبلغ در اختیار بهزیستی قرار گیرد تا محیطی امن ، ایمن و منطبق بر اصول برای فرزندان و کودکان بی سرپرست فراهم شود. اما بعد از گذشت دو سال هنوز کمترین مبلغ دریافت نشده چراکه مسئولیت اجتماعی برای بانک ها  تعریف شده نیست.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کرمان، عباس صادق زاده با حضور در غرفه خبرگزاری ایسنا منطقه کویر در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌های استان کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار این خبرگزاری با  قدردانی از تلاش رسانه‌ها به ویژه خبرگزاری ایسنا در زمینه تلاش برای مسائل اجتماعی و کمک به زندگی بهتر مردم اظهار کرد: اقدامات خیرخواهانه، کمک به بهتر زیستن، یک نوع بهزیستی و نگاه اجتماعی است که  خبرگزاری ایسنا با این نگاه و تفکر همکاری ویژه ای با بهزیستی دارد.

 

وی در ادامه درباره تعداد زنان سرپرست خانوار استان کرمان افزود: در استان 100 هزار زن سرپرست خانوار وجود دارد که قریب 20  هزار نفر تحت حمایت بهزستی و مابقی مستمری بگیر تامین اجتماعی ، کمیته امداد امام خمینی (ره ) می باشند.

 

صادق زاده با بیان اینکه پیگیری و تحقق توانمند سازی زنان سرپرست خانوار یکی از سیاستهای اصلی بهزیستی می باشد تصریح کرد: در حال حاضر مبلغی که به عنوان مستمری به زنان سرپرست خانوار پرداخت می شود بسته به بعد خانوار آنان از 53  تا 100 هزار تومان متغیر است که این پرداختهای ماهیانه پاسخگوی نیاز های این خانواده ها نیست .

 

وی بیان کرد: برای گروه سنی زیر 50 سال که قریب 60% زنان سرپرست خانوار را تشکیل می دهند برنامه های توانمند سازانه پیش بینی شده است که این گروه با توجه به شرایط سنی ، زمینه برای بهره مندی از آموزش های حرفه ای برایشان فراهم می شود و بعد از کسب مهارت برای دریافت تسهیلات بانکی معرفی می شوند.

 

 مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه با جدیت سیاست توانمند سازی را دنبال می کنیم ، گفت: سال گذشته یکی از روش های مورد نیاز برای توانمند سازی پرداخت تسهیلات بانکی بود که از مجموع  73 میلیارد و 200 میلیون تومان تسهیلات ، قریب به 40 میلیارد را جذب شد و متاسفانه مابقی اعتبار  به دلیل نداشتن ضامن  جذب نشد .

 

وی افزود:به دلیل برخی از سیاست های نادرست متاسفانه مبلغ تسهیلات اختصاص یافته کاهش یافته که در مجموع 20 میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات به مددجویان اختصاص یافته است و مددجویان از جمله زنان سرپرست خانوار به دلیل نداشتن ضامن باز هم موفق به دریافت این تسهیلات نمی شوند و باید در این زمینه تدابیری از جمله ضامن قراردادن مستمری ماهیانه به کار گرفته شود.

 

صادق زاده با اشاره به اینکه فرهنگ ریسک پذیری در جامعه کاهش یافته است اظهار داشت :  با  این وضعیت شرایط اشتغال و توانمندی در همه گروه ها به حداقل رسیده و زنان سرپرست خانوار نیز با توجه به شرایطشان از قدرت ریسک پایینی برخوردار هستند.

 

وی با بیان اینکه بانک ها علیرغم آگاهی از شرایط زنان سرپرست خانوار تحت حمایت اما هیچ تفکر حمایتی در این زمینه ندارند افزود: عمده دلیل این بی توجهی ، نداشتن حس مسولیت اجتماعی است در حالیکه در تمام دنیا برای  هر سازمان دولتی و غیر دولتی تکلیف اجتماعی تعریف و مشخص شده است اما در جامعه ایران برای سازمان ها و مردم مسولیت اجتماعی تعریف شده نیست.

 

وی با اشاره به حضور معاون اول رییس جمهور در نوروز 93 در شیرخوارگاه کرمان و دستور ایشان مبنی بر پرداخت اعتبار برای ساخت شیرخوارگاه جدید بیان کرد: دستور پرداخت 5 میلیارد تومان به بانک مرکزی ابلاغ  شده و صراحت دستور است  که برای تحقق مسئولیت اجتماعی با توزیع بانکی این مبلغ در اختیار بهزیستی قرار گیرد تا محیطی امن ، ایمن و منطبق بر اصول برای فرزندان و کودکان بی سرپرست فراهم شود. اما بعد از گذشت دو سال هنوز کمترین مبلغ دریافت نشده چراکه مسولیت اجتماعی برای بانک ها  تعریف شده نیست.

 

مدیرکل بهزیستی استان کرمان در ادامه درباره شرایط حمایت از بیماران EB  اظهار کرد: این بیماران از نظر شکلی معلول و لذا در ریف گروه های تحت حمایت بهزیستی محسوب نمی شوند. اما بیماری هایی که عودپذیر بوده و حاد شوند را  معلول تلقی می کنیم و در قالب معلولین به آنها خدمات می دهیم.

 

وی افزود: کمک هزینه تامین دارو، مسکن و معیشت را برای بیماران EB تامین می کنیم و با توجه به اینکه تعداد 7 کودک بیمار EB در عنبرآباد و رودبار وجود دارد در هر زمنیه ای این تعداد به طور ویژه حمایت شده اند. درمان و دارو این بیماران هنوز مشول بیمه نشده است گرچه بهزیستی از اعتبارات دولتی و از طریق خیرین نسبت به تامین مسکن این گروه اقداماتی انجام داده است.

 

مدیرکل بهزیستی استان کرمان در ادامه گفت: یکی از ماموریت های بهزیستی پرداختن به موضوعات کودک آزاری، همسرآزاری، خشونت های خانوادگی و … است، زیرا امروز خیلی از خانواده ها دچار پدیده شوم اعتیاد و متاسفانه از نوع صنعتی هستند که آسیب های زیاد روحی و روانی ایجاد می کند و به همین دلیل تعداد همسرآزاری و کودک آزاری رشد کرده است .

 

وی  با اشاره به مداخلات اورژانس اجتماعی ،افزود: طبق آخرین آمار، در سال جاری حدود 87 نفر کودک آزاری به بهزیستی گزارش و ارجاع  شده که در مواردی با تذکر، در مواردی با بستری نمودن والدین و یا سایر خدمات معیشتی  – درمانی یا پیگیری ها قانونی این کودکان و خانواه هایشان حمایت شده اند.

 

صادق زاده تصریح کرد: تحت عنوان ازائه خدمات اجتماعی قصد نداریم اعضاء خانواده را از هم جدا کنیم، اما گاهی شرایط ایجاب می کند که این اتفاق بیفتد. لذا در کرمان مرکز اسکان موقت مربوط به زنانی پناهجو که موقتا توسط خانواده مورد خشونت قرار گرفته اند پذیرش می شوند تا زمانی که انجام خدمات مددکار ی – روانشناسی و قانونی شرایط برگشت به خانواده برا یشان فراهم شود.

 

انتهای پیام/