پایان هفته‌ی گذشته، کرمان، میزبان معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور بود تا در جریان برگزاری دوره‌ی آموزش کشوری درمان اعتیاد در مراکز درمان اجتماع‌مدار، به همراه مدیر کل بهزیستی استان، رییس دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان و جمعی از خبرنگاران، از مرکز درمان اجتماع ‌مدار کرمان یا همان “تی‌سی” بازدید کنند. مرکزی که به گفته‌ی مجتبی شجاعی، 12 سال سابقه فعالیت دارد. وی که ریاست مرکز درمان اجتماع ‌مدار کرمان را بر عهده دارد، به منظور توضیحات بیش‌تر درباره‌ی این مراکز، این‌گونه می‌گوید: « ما اعتقاد داریم افراد مبتلا به اعتیاد، در جامعه دچار مشکل شده‌اند و باید در اجتماع هم درمان شوند.  به همین خاطر، در مرکز درمانی اجتماع‌مدار یک برنامه مدون داریم و مددجویان از ساعت شش صبح از خواب بیدار می‌شوند نیایش، ، ورزش صبحگاهی و جلسه مورنینگ برگزار می‌کنند و در اینجا این افراد برنامه‌ریزی می‌کنند و به آن‌ها یاد داده می‌شود چه‌طور برای خود برنامه مدون داشته باشند».

در توضیح بیش‌تر در خصوص این مراکز می‌توان گفت که؛ تی‌سی‌ها مراکزی هستند که افراد معتاد به مدت چهار تا شش ماه در آن اقامت کرده و تحت خدمات، روانپزشکي، جامعه‌شناسي و مددکاري اجتماعي قرار می‌گیرند تا در چهار مرحله تحت درمان قرار گیرند.
در همین حال، همزمان با بازدید از تی‌سی کرمان، نشست خبری نیز برگزار و خبرهای خوشی در خصوص درمان و کنترل اعتیاد منتشر شد. از جمله‌ی آن، وعده‌ای که؛ محسن روشن‌پژوه، معاون بهزیستی کشور داد. او گفت: «در سال جاری شاهد افتتاح مراکزی در کشور خواهیم بود که به بازتوانی افراد بهبود یافته می‌پردازد که یکی از این مراکز در استان کرمان افتتاح خواهد شد». اگرچه آمارهای ارایه شده از سوی رضا عباسی هم، مایه‌ی امیدواری بود. به خصوص آنجا که اعلام کرد: «9 مرکز کاهش آسیب، دو مرکز سرپناه شبانه و 20 مرکز اقامتی میان‌مدت در سال گذشته به ترتیب به 9 هزار و 357 نفر، 225 نفر و 6 هزار و 546 نفر خدمات درمانی اعتیاد ارایه کرده است».
در جریان بازدیدی که از  مرکز “تی‌سی” کرمان صورت گرفت، روشن‌پژوه، با بیان این‌که از نظر شیوع اعتیاد وضعیت مناسبی نداریم، اظهار کرد: «با وجود اینکه در سال‌های اخیر در حوزه‌ی اعتیاد بسیار کار شده اما لازم است تا، به معیارهای کیفی این بخش بیشتر پرداخته شود». معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور آمار شیوع اعتیاد در کشور را نیز، یک میلیون و 325 هزار نفر اعلام کرد و گفت: «از این آمار، 9 درصد آن‌ها زن هستند که باید توجه ویژه به گروه‌های خاص مانند زنان انجام شود.  کما این‌که برای افراد زیر 18 سال نیز باید برنامه‌ریزی ویژه‌ای شکل گیرد». معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور سپس به افتتاح مراکزی برای بازتوانی افراد بهبود یافته طی سال جاری در استان‌های مختلف کشور اشاره کرد و وعده‌ی راه‌اندازی یکی از این مراکز در استان کرمان را هم داد.
روشن‌پژوه که در جمع خبرنگاران مرکز استان کرمان سخن می‌گفت، همچنین بیان کرد: «ارزشیابی برنامه‌های بهزیستی در کشور از اولویت‌های سازمان در سال جاری است». این مسوول از صاحب‌نظران خواست تا در این زمینه پیشنهادات خود را ارایه کنند.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور افزود: «پیشگیری با رویکردهای اجتماع‌محور، تقویت شبکه ملی سازمان‌های اجتماع محور پیشگیری از اعتیاد، تقویت خط ملی اعتیاد با شماره 09628 که از همه نقاط کشور قابل دسترسی است از جمله دیگر سیاست‌های سازمان بهزیستی محسوب می‌شود».
وی خاطرنشان کرد: «18 میلیارد اعتبار مربوط به حوزه درمان و پیشگیری اعتیاد تخصیص یافته که بخشی از این اعتبار توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بخشی از بهزیستی تأمین اعتبار شده است».
در ادامه‌ی این نشست خبری، رضا عباسی، مدیر کل بهزیستی استان کرمان، هم از وجود 30 مرکز سرپایی غیردولتی در استان کرمان خبر داد و ارایه‌ی خدمات به7060 نفر.
وی کل آمار افرادی که از مرکز تی‌سی کرمان از سال 81 تاکنون فارغ‌التحصیل شده‌اند را دو هزار نفرعنوان کرد و  آمار مربوط فارغ التحصیلان این مرکز در سال 92 را  106 نفر اعلام کرد.
عباسی با بیان این‌که با ارتقای سطح علمی افراد مرتبط، امید داریم این مراکز بتوانند بهزیستی و مجموعه‌ی دولت را برای کاهش آسیب اعتیاد در جامعه یاری کنند، گفت: « 13 نفر نیروی تخصصی درمان در مرکز درمانی اجتماع درمان‌مدار مشغول به کار هستند؛ کما این‌که یکی از وظایف مهم ما کنترل و پیگیری‌های مداوم پس از فارغ‌التحصیلی افراد از این مراکز است».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان تصریح کرد: «باید سرعت حرکت و کار در راستای مقابله با پدیده اعتیاد را به گونه‌ای پیش ببریم که با این پدیده مبارزه شود و در این راستا افزایش اعتبارات را در سه سال گذشته شاهد بوده‌ایم». وی با بیان این که در حوزه‌ی اعتبارات برای پیشگیری از اعتیاد یک ‌میلیارد و 656 میلیون تومان فقط در بهزیستی هزینه شده است، تصریح کرد: «استفاده از بسیج همگانی در بخش پیشگیری از اعتیاد مورد تاکید ما است و باید در این زمینه سرمایه‌گذاری کنیم».
احمد هاشمی، رییس دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان هم در این جلسه، از وجود یک مرکز ماده 16 ویژه معتادان پرخطر در استان کرمان خبر داد و با بیان این‌که سال گذشته در این مرکز پذیرای دو هزار و 100 نفر از معتادان پرخطر و کارتن خواب استان کرمان بودیم، گفت: «این افراد در مرکز ماده 16 در مدت 45 روز تا سه ماه تحت درمان قرار می‌گیرند که با دستور مقام قضایی وارد این مرکز می‌شوند و طول درمان را گذرانده و همچنین با حکم مقام قضائی از مرکز مرخص می‌شوند». هاشمی آمار افرادی را که ‌اکنون در این مرکز تحت درمان قرار دارند، 200 نفر اعلام کرد.
در جریان همایش چهار روزه‌ی دوره آموزش کشوری درمان اعتیاد در مراکز درمان اجتماع مدار در کرمان، اسدی، نماینده دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور نیز  حضور داشت. وی در مراسم افتتاحیه این دوره آموزشی، از تلاش‌های بهزیستی کرمان برای برگزاری این دوره‌ی آموزشی قدردانی و اظهار کرد: «استان کرمان به عنوان یک استان فعال و پیشقدم در اجرای طرح‌ها و برنامه‌های دفتر پیشگیری از اعتیاد همواره توانسته اقدامات خوبی در این زمینه انجام  دهد». وی با بیان اینکه در سطح کشور 5 مرکز دولتی و 15 مرکز غیر دولتی درمان اعتیاد اجتماع مدار فعال است، گفت: « با توجه به واگذاری مراکز  TCبه بخش‌های غیر دولتی و وجود مراکز دولتی فعال در سطح کشور، دوره‌های آموزشی می‌تواند سطح علمی کارشناسان و افراد مرتبط با فعالیت‌های پیشگیری از اعتیاد و درمان را کاهش دهد».
دوره‌ی آموزشی درمان اعتیاد در مراکز اجتماع درمان مدار (TC)کشور از 25 لغایت 28 فروردین‌ماه با حضور اساتیدی چون دکتر روشن پژوه، دکتر مجتبی شجاعی، دکتر علی اکبر ابراهیمی و دکتر مهرداد احترامی در کرمان برگزار شد و به پایان رسید.