دوره جامع آموزشی ژنتیک از شنبه 30 مرداد ماه به مدت یک هفته با حضور مشاور رئیس سازمان ، رئیس گروه آموزش ژنتیک و جمعی از پزشکان سراسر استان به میزبانی حوزه معاونت امور توسعه و پیشگیری بهزیستی استان کرمان برگزار می شود.

بنا به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان کرمان در مراسم افتتاحیه این دوره آموزشی موسی دریجانی در سخنانی ضمن خیر مقدم به حاضرین گفت : جایگاه ژنتیک در کاهش و کنترل معلولیتها جایگاهی مهم و غیر قابل انکاری است که خوشبختانه در سالها اخیر نه تنها  در دولت که  در بین مردم نیز مشاوره جایگاه مهمی پیدا نموده و حتی اقبال و توجه عمومی نیز به این موضوع چندین برابر شده است
موسی دریجانی در ادامه گفت : 7 مرکز ژنتیک دائر و خدمات ارزنده ای به گروههای هدف ارائه نموده اند که باتوجه وسعت استان و  نیاز مردم به مشاوره های ژنتیک ، راه اندازی و توسعه این  مراکز با جدیت در  سرتاسر استان پی گیری می شود.
عباس صادق زاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان در آیین افتتاحیه این دوره آموزشی گفت : سالیانه 35 تا 40  هزار نوزاد معلول به دلایل مادر زادی و ژنتیکی در کشور متولد می شوند که میتوان با نهادینه نمودن تفکر سلامت محور  و اقدامات پیشگیرانه این تعداد زاد و ولدهای      ناشی ازمعلولیتها را کاهش داد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان بروز و شیوع آسیبهای اجتماعی و معلولیتها را واقعیتهای زندگی اجتماعی توصیف کرد و گفت : بیان و طرح این واقعیتهای اجتماعی نه تنها دلیلی بر ایجاد یاس و ناامیدی در بین مردم نیست بلکه نوعی اطلاع رسانی و آگاهسازی می باشد لذا مردم واقعیت اجتماعی را جدی گرفته و درراستای پیشگیری و مصون سازی با برنامه های علمی همراه و همگام می شوند.
عباس صادق زاده با ابراز خرسندی از حضور پزشکان و متخصصین دراین دوره های آموزشی گفت: شاید  بخشی از انگیزه حضو شما متخصصین دراین دوره آموزشی صنفی باشد ولی بی شک دلیل اصلی خدمت به جامعه است بنابراین مسئولیت اجتماعی ما است که تفکر سلامت محور و پیشگیرانه را ترویج نماییم.
ایشان در ادامه با تشریح نتایج تفاهمنامه منعقده در موضوع مشاوره های ژنتیک اظهار داشت : متاسفانه در جنوب و جنوبشرق استان کرمان نرخ معلولیت زایی از میانگین کشور بالاتر است بنابراین از سال گذشته برای اولین بار در کشور در استان کرمان با امضاء تفاهمنامه بین بخشی خلاء الزامات قانونی در مشاوره ژنتیک را جبران نمودیم.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به  نتایج حاصل از انعقاد این تفاهمنامه گفت : در مقایسه آمار سه ماهه اول  سال 95 نسبت به سه ماهه اول سال 94 در پرداخت هزینه آزمایشات ژنتیک رشد 28 درصدی داشته ایم که سقف پرداختها نیز از 10 میلیون ریال تا 50 میلیون ریال افزایش داشته است.
عباس صادق زاده 48 % رشد در آمار مشاوره های ژنتیک را از دیگر نتایج تفاهمنامه ذکر نمود و گفت : برگزاری جلسات با سر دفترداران ازدواج ، روحانیون و اتخاذ ساز و کارهای عملیاتی برای اجرایی شدن این تفاهمنامه گرچه مسئولیت بهزیستی استان کرمان را سنگین و حجیم تر نموده است اما ترویج و انتشار تفکر پیشگیرانه و سلامت محور نوعی سرمایه گذاری است که علاوه بر کاهش و کنترل معلولیتها، ضمن کاستن از هزینه های درمان از بسیاری از آسیبهای اجتماعی پیشگیری می نماید.
لازم به ذکر است این دوره آموزشی سی و هشتمین دوره آموزشی ژنتیک می باشد که در طی سالهای گذشته در سطح کشور برگزار شده که به مدت یک هفته در کرمان ادامه خواهد داشت .