دکتر محسنی بندپی معاون وزیرو رئیس سازمان بهزیستی کشور در دومین روز سفر خو به استان کرمان در نشست با استاندار کرمان ،نمایندگان کرمان در مجلس شورای اسلامی ،رئیس دانشگاه علوم پزشکی و مدیران کل آموزش و پرورش ،ثبت اجوال و ثبت اسناد و دیگر مسئولین استان برگزار شد، گفت : استان کرمان می تواند به عنوان پایلوت یا قطب آموزشی کشور در مداخله مسائل ناشی از بلایا و حوادث و دوره های آموزش سلامت اجتماعی باشد.
به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان کرمان وی در این نشست که با هدف بررسی مسایل اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و معلولیتها و انعقاد سه تفاهم نامه همکاری بین بهزیستی علوم پزشکی آموزش و پرورش ،ثبت احوال و ثبت اسناد برگزار شد ،افزود : احداث مرکز آموزشی یا پژوهشی پیوست سلامت اجتماعی در بلایا و حوادث در کرمان یا بم به منظور برگزاری دوره های آموزش در این زمینه یکی از اقدامات مهم است.
وی تصریح کرد: تغییر و تحولات محیط، جوامع، فرهنگ، شیوه زندگی و آگاهی نداشتن در مورد مسائل ژنتیکی موجب شده روز به روز شاهد رشد آسیب های اجتماعی و تولد معلولیت ها باشیم.
محسنی بندپی تصریح کرد: 227 مرکز مشاوره خصوصی با بهزیستی همکاری می کنند که برای ارتقاء دانش متخصصان کار خواهیم کرد تا مشاوره ها به هنگام، به روز و علمی باشد.
وی بیان کرد: باید گلوگاه هایی ایجاد شود تا تعهداتی به وجود بیاید که برای اجرای طرح ها شاهد همکاری دستگاه های مختلف و کاهش معلولیت ها باشیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: پراکندگی استان کرمان مشکلات خاص خود را دارد که باعث شده است خدمت رسانی را با چالش مواجه کند، که در این راستا برای هر منطقه و شرایط، باید مدیران اتخاذ تصمیم های متناسب داشته تا جامعه هدف بتواند به صورت بهینه خدمات دریافت کند.
وی افزود: روز به روز شاهد رشد آسیبهای اجتماعی و تولد معلولیتهایی هستیم و پژوهش و علم توانسته راه حل هایی برای جلوگیری از این مشکلات ارائه کند تا بتوان آسیب ها را مدیریت، کنترل و راهکارهای تشخیصی و پیشگیری ارائه بدهد.
دکترمحسنی بندپی تصریح کرد: تفاهمنامه آینده پژوهی را با دانشگاه علوم پزشکی کرمان منعقد کردیم تا بتوانیم رویکردهای علمی و تخصصی را در استراتژی های سازمان به کار گیریم و به همین دلیل سه تفاهمنامه برای جلوگیری از مشکلات و اجرای غربالگری ها در استان امضا می شود که این سه تفاهمنامه می تواند بسیاری از مسائل استان را رصد و ما را به راهکارهای علمی امیدوارتر کند.
معاون وزیرو رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص اشتغال معلولین و جامعه هدف بهزیستی تأکید کرد: باید توانمندسازی و اشتغال معلولان را جزو استراتژی های اصلی خود قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: در سلامت اجتماعی به طور یقین به دلیل پیچیدگی ها، رویکرد تلفیقی است و هماهنگی می تواند به مهار و مدیریت آسیب ها کمک کرده و بتوانیم فرد آسیب دیده را به زندگی سالم برگردانیم.
وی در خصوص تعطیلی کلینیک های توانبخشی دولتی افزود: کلینیک های فیزیوتراپی به اشتباه، برون سپاری شده که در برخی جاها به خوبی نمی تواند خدمت ارائه کنند و باید بهزیستی این کلینیک ها را راه اندازی کند.
رئیس سازمان بهزیستی همچنین گفت: تفاهم نامه ای در قالب مسکن اجتماعی با بنیاد مستضعفان برای شهرها و با بنیاد مسکن در روستاها، منعقد کرده ایم که هفت هزار و 800 واحد مسکن شهری برای خانواده های دو معلول به بالا با 150 میلیون ریال کمک بلاعوض بنیاد مستضعفان، 100 میلیون ریال کمک بلاعوض بهزیستی و 50 میلیون ریال کمک خیرین مسکن ساز حامی معلولان احداث شده است.
دکترمحسنی بندپی گفت: حدود سه هزار و 800 واحد مسکن روستایی نیز برای خانواده های دو معلول به بالا در روستاها توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی احداث می شود که سهم استان کرمان در قالب این تفاهم نامه حدود 900 واحد مسکونی است که نسبت به سایر استان ها بیشتر است.