خبرنگاران کرمانی با شرکت در تور خبری اداره کل بهزیستی استان، که به همت روابط عمومی این اداره کل برگزار شد، از مراکز مختلف تحت مدیریت و نظارت بهزیستی در بم بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان کرمان ،دکتر یدالله دانشیار، رییس اداره بهزیستی شهرستان بم در جمع خبرنگاران گفت: ما در مجموعه بهزیستی با تمام توان خدمت رسانی به افراد تحت پوشش را انجام می دهیم، اما در این بین کم و کاستی هایی نیز وجود دارد.
وی افزود: کمبود اعتبارات در مقابل نیازهای فراوان مددجویان باعث شده است تا در رسیدگی به جامعه هدف خود به شرایط ایده آل و موردنظر دست نیابیم ، اما معتقدم که نظام مقدس جمهوری اسلامی هیچ کوتاهی در زمینه کمک به افراد تحت پوشش بهزیستی نداشته است که گواه این مدعا انبوه خدمات تخصصی و حمایتهایی است که در بخشهای مختلف توسط بهزیستی در بم انجام شده است .

دکتر دانشیار تعداد مددجویان بهزیستی بم را قبل از زلزله 700 نفر عنوان کرد و گفت: این آمار پس از زلزله دی ماه 82 به 15 هزار نفر افزایش یافت و هم اکنون با انجام پایش های مختلف و نیز توانمندسازی برخی از این افراد، جمعیت تحت پوشش بهزیستی بم به 10 هزار نفر رسیده است.
وی گفت: از این تعداد 2هزار نفر زنان سرپرست خانوار هستند که به علت طلاق یا فوت همسر تحت پوشش بهزیستی قرار گرفته اند.
دانشیار از وجود 8 گروه همیار زنان سرپرست خانوار در بم خبر داد و گفت: این گروهها با کمک بلاعوض بهزیستی برای گروههای 5 تا 8 نفره از زنان سرپرست خانوار ایجاد شده است که این امر گام مثبتی در زمینه خودباوری و کسب درآمد این افراد بوده است و هم اکنون تعداد 56 زن سرپرست خانوار از طریق این گروهها بازتوان شده اند .
وی اقدام دیگر بهزیستی بم را سنجش بینایی بیش از 8 هزار کودک 3تا6 ساله برای تشخیص بیماری تنبلی چشم دانست و گفت: از این تعداد 60 مورد مبتلا به بیماری تنبلی چشم بودند که درصورت عدم شناسایی و درمان در سن کودکی ، در بزرگسالی به طور حتم نابینا می شدند.
رییس اداره بهزیستی شهرستان بم در ادامه از فعالیت 50 مهدکودک در این شهرستان خبر داد و گفت: از این تعداد 32 مهدکودک در مناطق روستایی و 18 مهدکودک در شهر به ارائه خدمت می پردازند.
دکتردانشیار با اشاره به استفاده بیش از  2500 کودک از خدمات مهدهای کودک در بم گفت: در مهدهای کودک روستایی و حاشیه شهر برای جلوگیری از سوءتغذیه کودکان، یک وعده غذای گرم در پنج روز هفته توزیع می شود.
وی درادامه به مشکلات و مسائل مربوط به بهزیستی شهرستان بم پرداخت و گفت: شرایط شهرستان بم شرایطی خاص است؛ چرا که زلزله سال 82 و نیز هم مرز بودن با سیستان و بلوچستان مشکلات و مسائل را در این شهرستان به گونه ای متفاوت با سایر استان رقم زده است.
دکتر دانشیار گفت: شهرستان بم در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد و اتفاقاتی که در استان سیستان و بلوچستان می افتد به صورت مستقیم بر شهرستان بم نیز تاثیرگذار است.
وی افزود: مصرف مواد مخدر و نیز روی آوردن به مواد مخدر صنعتی یکی از عوامل اصلی طلاق بوده و برطبق آمار 60 درصد طلاقهای صورت گرفته ناشی از مصرف مواد مخدر است ،که طبیعتاً افزایش طلاق آسیب های اجتماعی فراوانی را به دنبال دارد .
دکتر دانشیار در پایان مشکل اصلی بهزیستی بم را تأمین سهم آورده برای احداث مسکن توسط مددجویان عنوان کرد و گفت: اکثر مددجویان بهزیستی در تأمین و پرداخت  سهم آورده  منازل خود دچار مشکل هستند که در این رابطه از تمامی خیرین و نیکوکاران تقاضا می شود  در خصوص  کمک به تأمین سهم آورده مددجویان بهزیستی بم را یاری کنند.
رئیس اداره بهزیستی  بم در ادامه به وجود 10 مرکز شبه خانواده ویژه نگهداری و آموزش کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در بم اشاره کرد و گفت: هم اکنون تعداد 300 کودک در این مراکز خدمات لازم را دریافت می کنند و تعداد 700 کودک نیز با حمایتهای بهزیستی نزد بستگان درجه یک خود نگهداری می شوند.
دانشیار در ادامه به نقش وجود موسسات و بنیادهای خیریه قوی در بم مانند نیکوکاری سپهر و موسسه خیریه همراهان بم و روند خدمت رسانی به جامعه هدف توسط این بنیادها اشاره کرد و گفت: با تعاملی که میان موسسات خیریه صورت گرفته امروز به قاطعیت کامل بیان می کنیم که هیچ معلول قادر به انجام فعالیتی در بم وجود ندارد که تمایل به اشتغال داشته باشد و بیکار باشد . وی گفت: هم اکنون مددجویان تحت حمایت بهزیستی در کارگاه خیاطی حمایت شده توسط بهزیستی در موسسه خیریه سپهر با انعقاد قرار دادهای کلان کاری ، لباس کار واحدهای بزرگ صنعتی مانند شرکت سایپا و… را تامین می کنند.
وی همچنین از تولید سیم انژکتور خودروی پراید و کابلهای برق مورد نیاز کارخانه تراکتور سازی تبریز توسط معلولین ضایعه نخاعی بهزیستی بم در محل بنیاد نیکوکاری سپهر خبر داد و گفت :اقدامات اشتغالزایی و توانمند سازی بهزیستی بم با همکاری موسسات خیریه در سطح کشور نمونه و کم نظیر است .
دانشیار افزود: هم اکنون 89 مرکز ، موسسه ؛ بنیاد و… در قالب دو بخش خیریه و خصوصی با بهزیستی بم همکاری می کنند.
رئیس اداره بهزیستی بم با اشاره به وجود یک کلینیک فیزیوتراپی بسیار مجهز در مجموعه اداره بهزیستی بم و چند کلینیک فیزیوتراپی پیشرفته در قالب بخش خصوصی از جمله کلینیک فیزیوتراپی سپهر اظهار داشت : امروزه در حوزه توانبخشی فیزیکی علاوه بر مددجویان بمی به نیاز معلولین و مردم نیازمند به دریافت خدمات فیزیوتراپی و… از نقاط دیگر استان کرمان و حتی استان سیستان و بلوچستان نیز پاسخ می دهیم .
دکتر دانشیار در ادامه به فعالیتهای آموزشی و اجرای طرحهای تخصصی بهزیستی با هدف پیشگیری از بروز آسیبهای اجتماعی و معلولیتها در بم اشاره کرد و افزود : هم سو با سیاستهای کاری بهزیستی کشور و استان طرح آموزش مهارتهای زندگی در محلات ، مراکز آموزش عالی ، مدارس ، محیط های کاری و… اجرا کرده و هم اکنون نیز در دست اجرا داریم و همچنین دو طرح مهم و بزرگ غربالگری شنوایی نوزادان و سنجش بینایی کودکان 3 تا 6 ساله را نیز با هدف ارتقاء سطح مهارتهای زندگی افراد و کمک به جلوگیری از بروز و شیوع آسیبهای اجتماعی و همچنین تشخیص زود هنگام کم شنوایی و آمبلیوپی با حساسیت کامل دردست اجرا داریم .
وی گفت : در طرح غربالگری شنوایی نوزادان تاکنون ( سال 90 و 6 ماهه اول 91 ) قریب 5 هزار نوزاد و کودک مورد معاینه شنوایی قرار گرفته اند.
رئیس اداره بهزیستی بم ، فعالیت تخصصی اورژانس اجتماعی 123 ، ایجاد اشتغال پایدار برای صد نفر از مددجویان ، اجرای دقیق طرح CBR ( توانبخشی مبتنی برجامعه ) فعالیت مراکز کاهش آسیب اعتیاد DIC ، تامین مسکن جهت 75 نفر از معلولین ( یازده واحد ساخت ویژه معلولین ضایعه نخاعی و 64 مورد اجاره به شرط تملیک ) حمایت از دانش آموزان و دانشجویان تحت پوشش ، پرداخت مستمری ماهانه و کمک های موردی ، تامین جهیزیه و کمک به کاشت حلزون و درمان مددجویان ، راه اندازی مهدهای کودک جدید و… را از جمله فعالیتهای دیگر بهزیستی بم بر شمرد.
در ادامه این برنامه یک روزه خبرنگاران به همراه رئیس اداره بهزیستی بم و رئیس و کارشناسان اداره روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان از بنیاد نیکوکاری سپهر بم ، مرکز نگهداری سالمندان ، کلینیک فیزیوتراپی ، طرحهای اشتغالزایی ، مهدکودک شهری ، مرکز شبه خانواده ، اورژانس اجتماعی 123 ، یک گروه همیار ، مرکز آموزش علمی – کاربردی بهزیستی بم و… بازدید کردند .