به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان کرمان معاون سیاسی امنیتی استاندار در نشست اجتماعی در نشست کارگروه اجتماعی و فرهنگی استان کرمان که با موضوع کودکان خیابانی و فوریت های اجتماعی که با حضور مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و جمعی از مسئولین استان برگزار شد با بیان اینکه ایران در خاور میانه کشور امنی است گفت:آنچه ممکن است برای کشور ما تهدید باشد نگرانی از معضلات و آسیب های اجتماعی است.
حمید ذکاء اسدی افزود: ما نگران صدای آهسته موریانه هایی هستیم که درون ستون های اجتماعی را می خورد و هر لحظه ممکن است سقف آن را فرو بریزد.
وی ادامه داد: کودک خیابانی وقتی ازپدر و مادر جدا می شود و وطن او هم اینجا نیست و دلبستگی و وابستگی های آن قطع شده ، آماده پذیرش دلبستگی های مادی و معنوی از بیرون است که می تواند این دلبستگی ها مثبت یا منفی باشد.
وی با بیان اینکه در شناسایی، دستگیری و جمع آوری کودکان خیابانی مشکل نداریم گفت:مشکل اینجا است که بعد از جمع آوری این کودکان برنامه ای برای آنها وجود ندارد و این افراد در جامعه رها می شوند و ترسشان از عوامل حکومتی ریخته می شود.
ذکاءاسدی با تاکید بر حرفه آموزی به این افراد گفت: بهزیستی می تواند محوریت کار و برنامه ریزی را در این رابطه بر عهده بگیرد و این کودکان را پس از جمع آوری به کار و اشتغال وا دارد.
حضور مهاجران افغانی مشکل اصلی استان در حوزه جمع آوری متکدیان و کودکان خیابانی
محمد علی توحیدی نیز در این جلسه کارگروه اجتماعی و فرهنگی استان با بیان اینکه اقدامات خوبی در حوزه مقابله با متکدیان و ساماندهی کودکان خیابانی با اهتمام جدی استاندار و معاون سیاسی ایشان،در شهرستان کرمان انجام شده است گفت:با همت شهرداری کرمان مرکزی در منطقه سرآسیاب برای جمع آوری و اسکان موقت متکدیان و کودکان خیابانی مرمت و ساماندهی شد.
فرماندار کرمان حضور مهاجران افغانی را مشکل اصلی استان در حوزه جمع آوری متکدیان و کودکان خیابانی دانست و گفت: بیش از 70درصد از افراد جمع آوری شده در این خصوص اتباع افاغنه هستند .
وی اظهار داشت : این افراد پس از جمع آوری از سطح شهر برای پالایش به اردوگاه تحویل و اسکان موقت می شوند و در مرحله بعد نمایندگان کمیته امداد، بهزیستی و اتباع در محل حضور دارند و گروه هدف خود را تحویل می گیرند .
وی با بیان اینکه این افراد در ساعاتی که فعالیت های رسمی و عرفی شهر تعطیل می شود فعالیت خود را آغاز می کنند افزود: اهتمام جدی ما بر این است که به سمتی پیش برویم که اعلام کنیم شهر کرمان فاقد این گونه ناهنجاری های اجتماعی است.
توحیدی ادامه داد:در تابستان با توجه به تعطیلی مدارس فرزندان خانواده های کم بضاعت باید در مسایل اقتصادی خانواده مشارکت کنند که این موضوع باعث نگرانی ما است.
ساماندهی کودکان کار سرمایه گذار است نه هزینه
معاون اجتماعی فرمانده انتظامی کرمان نیز در این جلسه با بیان اینکه کودکان خیابانی به دو دسته کودکان افغانی و ایرانی تقسیم میشوند گفت:یکی از دلایل وجود کودکان کار افغانی این است که مطابق با کنوانسیون حقوق کودکان این کودکان از حقوق خود محرومند و ما آنها را جذب نکرده ایم.
سرهنگ پریور گفت: پدر و مادر این افراد اشتباه کرده و غیر قانونی وارد کشور شده اند اما واقعیت این است که این کودکان بی گناه هستند.
وی با بیان اینکه ما از حضور افاغنه به عنوان یک فرصت استفاده نکرده ایم افزود: اکنون این افراد به تهدیدی جدی برای جامعه ما تبدیل شده اند.
وی ادامه داد: یک کودک افغانی تحصیل کرده در جامعه ما بسیار متفاوت است با یک کودک محروم شده از تحصیل در جامعه ایرانی که هر لحظه ممکن است در صدد انتقام بر بیاید.
پریور با اشاره به کودکان کار ایرانی نیز گفت: اکثر این کودکان در خانوده های آشفته ای زندگی می کنند.
وی با بیان اینکه سامان دهی کودکان کار سرمایه گذاری است نه هزینه تاکید کرد:اگر قرار است آینده جامعه راتضمین کنیم مقرون به صرفه است که برای این کودکان هزینه کنیم و شرایط را به گونه ای فراهم کنیم که این افراد به عناصر مفید اجتماع تبدیل شوند.
معاون اجتماعی فرمانده انتظامی کرمان، کمک های مردمی به کودکان کار را یک چالش دانست و گفت :به لحاظ فرهنگی روی جامعه کار نشده است و مردم به صورت احساسی به این افراد کمک می کنند اما باید بدانند که تا زمانیکه این کمکها ادامه داشته باشد ساماندهی کودکان کار موفق نیست.