دکتر نسرین دخت سدیر معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان کرمان  با توجه به روز جهانی ایدز در آذرماه و هفته اطلاع رسانی در این خصوص گفت : شعار امسال روز جهانی ایدز با مضمون ” انجام به موقع  آزمایش  اچ آی وی ، تشخیص زودتر ، درمان موثر تر” برگزار شد و همه هدف دستگاههای مرتبط با این موضوع در راستای اطلاع رسانی و ارتقا سطح عموم جامعه برای پیشگیری از بروز ایدز درجامعه بود.
وی افزود : بیماری ایدز  که از سه  دهه  پیش  آغاز  وبه سرعت  در جهان درحال  گسترش  است  با توجه به  راه های انتقال  منحصر  به فرد  این بیماری  آن را  از سایر بیماری های عفونی  متمایز می نماید . دکتر سدیر  انتقال  از راه روابط  جنسی  محافظت نشده  ، وسایل  تزریق مشترک   را از عوامل  شیوع این بیماری دانست  و گفت : این  بیماری  جزء بیماری های  رفتاری  طبقه بندی  شده و  راه های پیشگیری  از این بیماری  عفونی  هم با اطلاع رسانی و تغییر رفتارافراد  میسر خواهد بود .
وی  آموزش و اطلاع رسانی در زمینه اچ آی وی را  یکی از استراتژی های برنامه کشوری برشمردو اظهار داشت:  تغیر الگوی مصرف مواد اعتیاد آور از سنتی به صنعتی ، افزایش رفتار های پر خطر ،افزایش مصرف الکل ،کاهش سن اعتیاد ،افزایش اعتیاد در بانوان ،افزایش رفتار های ناسالم ومحافظت نشده جنسی ،همجواری با مناطقی که میزان آلودگی به ایدز در آنها رو به افزایش است  از عواملی است که  کشور ما را  در مرحله ای حساس از روند اپیدمی ایدز قرار داده است.

دکتر سدیر ادامه داد دلایل عنوان شده در شیوع ایدز در ایران  موجب شده تا ایدز  به لحاظ  نوع بیماری ، فرایند بروز ، شیوه های شیوع ،  روش های  پیشگیری  ودرمان   بسیار متفاوت  با سایر  بیماری ها باشد و پیشگیری تنها را ه جلوگیری از شیوع  بیماری  و کاهش موارد جدید می باشد.
معاون پیشگیری بهزیستی کرمان  آموزش روشن، شفاف و بی پرده  وصریح  این بیماری  را تنها راه چاره جلوگیری از شیوع این بیماری عنوان کرد و افزود : برگزاری کارگاه منطقه ای کاهش آسیب با هدف آشنایی با اصول کار در مراکز کاهش آسیب  ( تزریق سالمتر ، بهداشت جنسی ،کاهش آسیب وسوء مصرف آمفتالین ها ، مشاوره وآزمایش داوطلبانه ایدز)  با شرکت 54  نفر  با 864 نفر ساعت آموزش  با تسهیلگری استاد کشوری ، آموزش گروههای همسان  (peer) در کلیه مراکز گذری با هدف ارتقاء کیفیت  اصول کاهش آسیب در مناطق سخت دسترس ( در هر مرکز گذری حداقل 5 تا 7 گروه همسان آموزش دیده ودر مناطق سخت دسترس خدمات کاهش آسیب ارائه می دهند.)،برگزار ی دوره اموزشی ویژه دانشجویان و کارشناسان  بهزیستی و مراکز کاهش آسیب و سرپناه شبانه و  …. از جمله مواردی است که در استان کرمان در راستای پیشگیری از ایدز صورت گرفته است.
دکتر سدیر جمع افراد خدمت گیرنده به همراه تیم سیار در سال 91 را 10172  نفر عنوان کرد و گفت : در شش ماهه اول سال 92 هم   به تعداد 5826 نفر  در این خصوص از بهزیستی خدمت گرفته اند.
وی وجود  9 مرکز کاهش آسیب  و2 مرکز سرپناه شبانه   تحت نظارت  بهزیستی  و  دو مرکز مهر ( ویژه زنان )  وناجی  در شهرستان های بردسیر وبم  تحت نظارت پروژه صندوق  جهانی ایدز  را از مراکزی برشمرد که دراین راستا فعالیت می کنند می باشند .

—