به خانواده های دارای فرزند 3 تا 6 ساله هشدار می دهم که مراقب چشم فرزندان خود باشید ، چرا که بی علامتی شایع ترین علامت بیماری تنبلی چشم یا آمبلیوپی است .
به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کرمان ، دکتر رضا عباسی مدیرکل بهزیستی کرمان با بیان مطلب فوق در جلسه توجیهی رابطین پیشگیری و مجریان شهرستانی طرح پیشگیری از بیماری آمبلیوپی ، افزود : بیماری تنبلی چشم یا آمبلیوپی ، بیماری خاموشی است که بعضاً عارضه یا علامت ظاهری یا تغییر فرم یا حالت چشم ندارد و با انجام تست و معاینه توسط مربیان ، بینایی سنجان و چشم پزشکان قابل تشخیص و درمان است .

وی گفت : از این رو خانواده ها با یک بیماری بی علامت روبرو هستند که درصورت تشخیص و درمان دیر هنگام یعنی تشخیص و درمان در سنین بالای 6 سالگی ، فرزند خود را به سمت نابینایی مطلق یا کم بینایی هدایت کرده اند .
مدیرکل بهزیستی کرمان خاطر نشان کرد ، توصیه جدی و تاکید اصلی ما در بهزیستی بعنوان متولیان بحث پیشگیری از بروز معلولیتها و مجری برنامه پیشگیری از آمبلیوپی در سطح استان کرمان این است تا خانواده های دارای کودک 3 تا 6 ساله حتماً به مراکز و پایگاهها موقت بهزیستی مستقر در ادارات بهزیستی شهرستانها ، مهدهای کودک ، پیش دبستانیها ، خانه ها و مراکز بهداشت و مراکز دائمی سنجش بینایی چشم کودکان مراجعه و نسبت به سنجش بینایی و تست چشم کودک خود اقدام نمایند.
دکتر عباسی افزود : از آنجا که این بیماری در سنین 3 تا 6 سالگی به راحتی قابل تشخیص و درمان است ، بهتر است تا خانواده ها  این زمان و فرصت طلایی را از دست ندهند.
دکتر عباسی در ادامه سخنان خود خطاب به رابطین پیشگیری بهزیستی در سراسر استان و مجریان طرح گفت می دانیم که پیشگیری بهتر و مقدم بر درمان است اما در کنار این دانسته باید با اعتقاد کامل دراین خصوص فعالیت نمائیم چرا که هر زمان انجام امور و وظایف قانونی محوله ، با اعتقاد انجام شود نتیجه مطلوبتری خواهد داشت .
وی : اطلاع رسانی عمومی و دادن آگاهی های لازم به خانواده ها را درخصوص خطرات این بیماری و مزایای حضور خانواده ها در این طرح  ، را  از وظایف مهم بهزیستی بر شمرد و گفت انتظار داریم تا همچون سالهای گذشته دیگر دستگاههای مرتبط از جمله دانشگاههای علوم پزشکی استان ، آموزش و پرورش ، مراکز بهداشت ، نیروی مقاومت بسیج ( بسیج سازندگی ) فرمانداریها ، دهیاریها ، رسانه ها  و… بهزیستی را دراین خصوص یاری نمایند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان ، ارائه آموزشهای لازم به تسهیگران جدید را برای اجرای هرچه بهتر طرح لازم و ضروری دانست.
وی همچنین پیگیری مراحل انجام درمان بیماری آمبلیوپی چشم کودکان را پس از شناسایی اولیه در سطوح مختلف ، از جمله وظایف مهم مجریان طرح عنوان کرد و افزود : زمانی می توان بر تاثیر گذاری طرح پیشگیری از بیماری چشم تاکید کرد که توانسته باشیم از نابینایی و یا کم بینایی کودکان جلوگیری نمائیم .
مدیرکل بهزیستی کرمان تاکید کرد: طرح غربالگری بینایی علاوه بر این که از وظایف قانونی سازمان بهزیستی است ، وظیفه انسانی همکاران ما در جهت غربالگری و پیگیری از معلولیتها نیز میباشد که از این جهت همکاران بهزیستی در پیشگاه الهی مأجور خواهند بود.
دکتر عباسی در ادامه گفت  : در سال 1390 تعداد 142368کودک 3 تا 6 ساله واجد شرایط شرکت دراین طرح بوده اند که تعداد 90 هزار کودک از این تعداد ، در 2437 پایگاه دائم و موقت و با استفاده از توان 2555 مربی ، بینایی سنج و چشم پزشک مورد معاینه و سنجش قرار گرفته اند.
مدیرکل بهزیستی کرمان افزود : از 90 هزار کودک معاینه شده تعداد 7897 کودک مشکوک تشخیص داده شده ند که در مرحله بعد معاینه توسط بینایی سنج تعداد 2744 مبتلا به انواع اختلالات بینایی بوده اند که 316 نفر از این کودکان مبتلا به آمبلیوپی قطعی بوده اند که درصورت عدم تشخیص و درمان به موقع ، این کودکان بطور قطع در سنین بالاتر دچار نابینایی می شدند.
دکتر عباسی درصد تحت پوشش قرار گرفتن کودکان 3 تا 6 ساله استان را در طرح پیشگیری از بیماری تنبلی چشم 63 درصد عنوان کرد و خاطر نشان کرد که با برنامه ریزی صورت گرفته این درصد در سال جاری افزایش قابل ملاحظه ای خواهد داشت .
مدیرکل بهزیستی استان کرمان در پایان سخنان خود با تقدیر از حسن همکاری همیشگی صدا و سیمای مرکز کرمان ، روزنامه های محلی و خبرگزاریها و نمایندگیهای روزنامه های سراسری مستقر در کرمان بدلیل همکاری خوب با بهزیستی در اجرای طرحهای پیشگیرانه با رویکرد پیشگیری از بروز معلولیتها و آسیبهای اجتماعی ، خواستار همکاری هرچه بیشتر رسانه های گروهی با بهزیستی کرمان در اجرای هرچه بهتر این طرح در سالجاری شد.
برپایه این خبر در ادامه این مراسم ، دکتر سدیر معاون پیشگیری بهزیستی استان به ارائه گزارش از روند آماده سازی مقدمات اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم از  اول آبانماه در سطوح استان پرداخت و گفت با راه اندازی تیمهای سیار سنجش بینایی ویژه مناطق صعب العبور روستایی و دور دست ، زمینه مشارکت هرچه بیشتر کودکان دراین طرح را فراهم کرده ایم .