پایان هر سال فرصتی است برای بیان عملکرد هر نهاد، بی شک در این بین نهادی چون بهزیستی که علاوه بر اقدامات و خدمات حمایتی خدمات تخصصی چشمگیر و ارزشمندی را به جامعه هدف خود ارایه می دهد ، بیان عملکردشان علاوه بر اطلاع رسانی خدمات ، فرصتی است برای بیان آنچه در چار چوب قوانین و دستور العملها برعهده این سازمان نهاده شده است ، لذا باتوجه اینکه این نهاد، تنها دستگاه دولتی است که تمامی اقشار از برخوردار و غیر برخوردار از امکانات مالی گرفته تا تحصیل کرده و بی سواد،پیر و جوان ،زن و مرد و… با آن سرو کار دارند ، گفتگویی با مدیرکل این دستگاه دکتر رضا عباسی انجام داده ایم که شرح آن را در ذیل می خوانید.
جناب آقای دکتر عباسی یکی از مهمترین نهادهایی که در زمینه خدمات حمایتی به جامعه تلاش می کنند بهزیستی است ، حال با توجه به این مأموریت محوله درخصوص خدماتی که ارایه می نمائید، توضیحاتی بفرمائید.
شاید مهمترین نگاهی که عموم جامعه به بهزیستی دارد نگاه حمایتی باشد و بعضاًٌ کسانی را که دچار مشکلات مالی باشند به این نهاد معرفی کنند اما واقعیت امر این است که بهزیستی یکی نهاد تخصصی است تا نهاد حمایتی ، زیرا بر اساس دستورالعملها و قوانین موجود فعالیت بهزیستی از پیش از تولد یک نوزاد آغاز و تا زمان مرگ همراه عموم جامعه است . بعنوان مثال انجام مشاوره های ژنتیک برای زوجین قبل از بارداری در واقع قبل از ازدواج ، انجام تست های شنوایی سنجی و بینایی سنجی ، ارایه آموزشهایی چون مهارتهای زندگی در تمامی سطوح ، اجرای طرحها برای جلوگیری بروز و شیوع آسیب و برنامه ریزی برای مقابله با آن ، ارائه خدمات تخصصی به معلولین جسمی و حرکتی ، ضایعه نخاعی ، ذهنی و … ارائه خدمات به کودکان بی سرپرست ، بدسرپرست و زنان بی سرپرست ، نظارت بر مهدهای کودک ، سالمندان و… تنها برخی از اقداماتی است که برعهده بهزیستی است و این امور ، اموری تخصصی است که نیازمند کار کارشناسی و تخصصی است که تمامی اقشار جامعه را در بر می گیرد،که خوشختانه مجموعه پرسنل بهزیستی خدمت بی منت را سرلوحه امور خود قرار داده اند و خستگی ناپذیر در این عرصه خدمتگزاری می کنند.
به عقیده شما یک ارگان و نهاد دولتی به تنهایی می توانید این خدمات را ارائه نمائید.
بدون تردید اگر حمایت ها و همراهیهای انسانهای بزرگواری چون خیرین نبود بهزیستی نمی توانست چنین موفق باشد ، اماً واقعیت امر این است که انجام 52 ماموریت محوله بر عهده بهزیستی می طلبد تا حمایت و همراهی خیرین را داشته باشد که خوشبختانه باتوجه به نگاهی که امروزه نسبت به حمایتهای انسان دوستانه و کمک به هم نوعان درجامعه ایجاد شده ، شاهد حمایت خیرین هستیم اما شاید بهتر باشد که نگاه خیرین هم علاوه بر نگاههای سنتی که تنها به ایتام و بی سرپرستان است به سمت نگاه خدمات تخصصی تغییر کند . بعنوان مثال ، کودکان زیادی داریم که نیازمند همراهی خیرین هستند تا از خدمات آموزشی و تخصصی در مهدهای کودک بهره مند شوند و یا کمک به اجرای طرحها و پروژه های پیشگیری از آسیب های اجتماعی ،زنان بی سرپرست ،معتادان بهبود یافته کودکان کار و خیابانی و… می تواند بهزیستی را در ارائه خدمات تخصصی که نتیجه اش نمود در جامعه دارد کمک کند .
به خدمات تخصصی اشاره کردید در بهزیستی فعالیت ها در قالب چه بخشهایی است ؟
خدمات تخصصی در بهزیستی در پنج معاونت تخصصی امور اجتماعی ، امور پیشگیری ، امور توانبخشی ، معاون هماهنگی موسسات غیر دولتی ، مشارکتهای مردمی و اشتغال ، پشتیبانی و منابع انسانی تقسیم شده که هر کدام از این حوزه ها در امور تخصصی خود فعالیت می کند.
می خواهیم به معاونتهای تخصصی که در بهزیستی فعالیت می کنند بپردازیم . در معاونت امور اجتماعی چه خدماتی ارایه می شود؟
در حوزه معاونت امور اجتماعی دفاتری بنام دفتر زنان و خانواده ، دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی ، دفتر امور کودکان و شبه خانواده فعالیت می کنند . که هر کدام از این دفاتر به جامعه هدف خود که شامل زنان بی سرپرست و بدسرپرست ، افراد آسیب دیده و در معرض آسیب ، نظارت و برنامه ریزی تخصصی درخصوص آموزش کودکان در مهدهای کودک ، نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در مراکز شبه خانواده و… ارایه خدمات می نمایند.
یکی از مباحث مهم و مورد تاکیدی که در جامعه وجود دارد ارایه آموزش های لازم به کودکان زیر 6 سال است و نظارت بر مهدهای کودک نیز بر عهده بهزیستی است در این خصوص چه اقداماتی انجام می دهید ؟
بهزیستی در دفتر امور کودکان ، نظارت بر 562 مهدکودک شهری و روستایی (240 شهری ، 322 روستایی) با حضور 000/30 کودک را بر عهده دارد که باتوجه به آمار موجود کودکان استان تنها 12 درصد کودکان در مهدهای کودک حضور دارند که این به نگاه خانواده ها و فرهنگ موجود در بین والدین وضعیت معشیت خانواده که به دلیل نداشتن درآمد کافی از حضور فرزندان خود در مهدهای کودک خودداری می کنند ، اما نکته مهم این است کارشناسان ، در ستاد مرکزی بهزیستی و شهرستانها تمام تلاش خود را بر نظارت دقیق و رسیدگی برنحوه آموزشهای ارایه شده در مهدهای کودک نهاده اند تا از این طریق بر آموزش کودکان نظارتی دقیق و تخصصی داشته باشند که علاوه بر این در طول سال بهزیستی با برگزاری همایش های تخصصی دعوت از اساتید دانشگاه و کارشناسان مطرح کشوری سعی کرده تا آموزشهای لازم درخصوص تربیت کودکان ، نحوه برخورد والدین با کودکان و چگونگی آموزش مفاهیم و مباحث دینی به کودکان را ارائه نماید که دراین همایشها مدیران و مربیان مهدهای کودک حضورشان الزامی است و علاوه بر این والدین نیز با حضور خود، آموزشهای لازم را برای تربیت فرزندان فرا می گیرند.
نحوه تاسیس مهدکودک به چه صورت است ؟
برای تاسیس مهدکودک فراخوانی از سوی بهزیستی براساس نیازی که برخی مناطق شهری و روستایی برای تاسیس مهدکودک دارند ، اعلام می شود و افراد واجد شرایط بصورت اینترنتی ثبت نام می کنند و سپس در صورت کسب امتیاز مورد نظر در آزمون کتبی جهت شرکت در مصاحبه معرفی می شوند و در نهایت باتوجه به ارزیابی که صورت می گیرد اگر افراد شرایط تاسیس مهدکودک را داشته باشند مجوزهای مورد نیاز را از بهزیستی دریافت می کنند.
برنامه شما برای مهدهایی که در مناطق محروم شهرها و روستاها فعالیت می کنند، چیست ؟
بهزیستی برای کمک به کودکانی که در شرایط مناسب زندگی بسر نمی برند و از امکانات لازم زندگی برخوردار نیستند برنامه هایی دارد از قبیل توزیع غذای گرم که امسال تعداد 10500 کودک دراین طرح تحت پوشش قرار گرفتند.
علاوه بر این بهزیستی با پرداخت بخشی از شهریه کودکان خانواده های بی بضاعت و کمک به توسعه و تجهیز مهدهای کودک در مناطق محروم و آسیب زا رسالت خود را در حد توان مالی که در اختیار داریم، انجام می دهیم.
در توضیحات خود به دفتر توانمندسازی زنان و خانواده اشاره کردید، فعالیت این دفتر به چه صورت است ؟
این دفتر همانطور که از نامش پیداست در راستای حمایت و انجام اقدامات تخصصی لازم برای توانمند سازی زنان بی سرپرست و سرپرست خانوار فعالیت دارد.
که از مجموع کل خدمت گیرنده بهزیستی 8377 خانوار تحت حمایت این دفتر می باشند و با برنامه ریزی که برای توانمند سازی زنان سرپرست خانوار ، پرداخت کمک هزینه تحصیلی به فرزندان ایشان ، اعزام به اردوهای مختلف فرهنگی و هنری ، برگزاری دوره های آموزشی ویژه گروههای همیار و… درحال خدمت رسانی به این گروه هستیم.
منظور شما از گروه های همیار چیست ؟
بهزیستی به منظور ساماندهی و کمک به توانمندسازی مددجویان زن گروههایی را با حضور این افراد تشکیل می دهد که مشغول به فعالیت هایی مانند آشپزی ، شیرینی پزی ، پته دوزی ، کارهای هنری و… می شوند این افراد باتوجه به اعتباری که بهزیستی در اختیار شان قرار می دهد فعالیت خود را آغاز می کنند و بتدریج این افراد بازتوان شده، از چرخه حمایتی بهزیستی خارج می شوند . در واقع اجرای این طرح کمکی است برای بازتوانی زنان و خانواده های زنان بی سرپرست و در حال حاضر در سطح استان 62 گروه همیار مشغول به فعالیت می باشند.
یکی از فعالیتهایی که برعهده بهزیستی است و در واقع عموم جامعه از این خدمت مطلعند نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست است ، درحال حاضر چند کودک تحت حمایت بهزیستی می باشند ؟
درحال حاضر 1090 نفر از کودکان و نوجوانان در 54 مرکز غیر دولتی تحت نظارت بهزیستی زندگی می کنند و باتوجه به تعداد فرزندان امداد بگیر که 1697 نفر می باشند و در خانواده های بستگان خود زندگی می کنند ، 2787 نفر تحت حمایت بهزیستی می باشند.
استقبال خانواده ها برای پذیرش کودکان مقیم مراکز بهزیستی (مراکز شبه خانواده ) چگونه است ؟
خوشبختانه امروزه با تغییر نگاهی که در جامعه ایجاد شده ، تعداد زوجینی که به هر دلیل قادر به داشتن فرزند نمی باشند ، برای پذیرش فرزند خواندگی زیاد شده و این افزایش به حدی است که در بسیاری از موارد خانواده باید مدت طولانی را در انتظار باشد تا زمان پذیرش فرزند برایشان فرا رسد ، به بعنوان مثال در سال 91 تعداد 161 کودک و نوزاد شیرخوار به شیرخوارگاه ( تنها شیرخوارگاه دولتی استان ) پذیرش شده اند که از این تعداد 143 نفر پس از طی مراحل قانونی به خانواده ها سپرده شده اند .
خدماتی که بهزیستی به این فرزندان ارائه می دهد ،چیست ؟
بهزیستی علاوه بر نگهداری این فرزندان ، خدماتی از قبیل هزینه تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی ، پرداخت ودیعه مسکن برای آنان که سن استقلال رسیده اند ، پرداخت حق بیمه آتیه بیش از 475 کودک ، و حمایت برای تهیه جهیزیه و… را انجام می دهد که اجرای برنامه های فرهنگی ، زیارتی و سیاحتی نیز از دیگر برنامه های ا ست که بهزیستی برای ایجاد روحیه نشاط و شادابی و تربیت این افراد برعهده دارد .
آسیب های اجتماعی از مهمترین اقداماتی است که نهادی چون بهزیستی که درراستای کاهش آسیب فعالیت می کند،پیگیری می نماید و این توقع همواره وجود دارد که فعالیت های چشمگیری انجام دهید ، اقدماتتان به چه صورت است ؟
بهزیستی به عنوان یکی از نهادهای اجتماعی که فعالیت گسترده ای در راستای کاهش و بررسی آسیب های اجتماعی و ارائه خدمات به آسیب دیدگان اجتماعی را برعهده دارد ، که بدلیل اهمیت این موضوع دو دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی با حضور کارشناسان خبره به بررسی آسیب های اجتماعی و پیامدهای آن و… می پردازند که به جرأت می توانم دراین خصوص گواهی دهم که اقدامات کارشناسی و بررسی هایی که در بهزیستی با حضور کارشناسان انجام می شود ، در هیچ نهاد اجتماعی به این اندازه موشکافانه انجام نمی شود.
بعنوان مثال با راه اندازی اورژانس اجتماعی ( خط 123)وجود مراکز مداخله در بحران ، خانه سلامت ، زنان خشونت دیده و پناه جو، ساماندهی کودکان خیابانی و کار ، بازپروری زنان و دختران آسیب دیده اجتماعی ، پایگاههای خدمات اجتماعی ، مداخله در خانواده به منظور کاهش طلاق ،بهزیستی به ارائه خدمات چون مشاوره در راستای کاهش اختلافات خانوادگی و طلاق ، نگهداری زنان ود ختران آسیب دیده ، فراری و… می پردازد تا با کمک به این افراد جامعه را به سمت کاهش آسیب های اجتماعی سوق دهد .
پذیرش شما دراین مراکز در سال 91 چگونه بوده است ؟
براساس آخرین آمار 9 ماهه ، پذیرش و ارائه خدمات به 811 نفر در مراکز مداخله استان ، ارایه خدمات به 942 نفر از طریق تیمهای سیار خدمات اجتماعی ، تعداد 2810 تماس قابل پیگیری که توسط مددکاران در حال پیگیری و ارجاع به مبادی ذیربط می باشد ، ساماندهی و پذیرش 63 کودک خیابانی ، رسیدگی 682 پرونده زوجین متقاضی طلاق ، ارایه خدمات به 12471 نفر از ساکنین مناطق محلی در حاشیه شهر و… صورت گرفته است که علاوه براین جلسات آموزشی بهداشت فرد و محیط ، ارتقاء مهارتهای فردی و اجتماعی ، آموزش مهارتهای زندگی و آموزشهای پیش از ازدواج صورت گرفته است که به عقیده من تدوین شناسنامه کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی ، تدوین شناسنامه اجتماعی و جمع بندی بانک اطلاعات مراکز اجتماعی استان از برنامه های مهم دیگری است که در دفتر امور آسیب دیدگان معاونت اجتماعی بهزیستی انجام شده است .
به بحث پیشگیری و اقداماتی که برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی انجام می دهید اشاره کردید ،مهمترین فعالیت های بهزیستی در بحث پیشگیری چیست ؟
همانطور که قبلاً هم اشاره کردم ، در بهزیستی معاونتی تحت عنوان معاونت امور پیشگیری فعالیت می کند که در این معاونت برنامه ریزی و اجرای طرحهای مختلف در دفاتر چون پیشگیری از آسیب های اجتماعی ، اعتیاد ، و پیشگیری از معلولیت ها انجام است .
در دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی ، برای جلوگیری از بروز و شیوع آسیب های احتمالی آموزش هایی چون آموزش پیش از ازدواج ، مهارتهای زندگی پیش از دبستان ( ویژه مربیان و نوآموزان ) ، دانشجویی و محیط کار ، در محلات نیز آموزشهای مهارتهای زندگی و تربیت مربی در محلات ، پایگاهها و… صورت می گیرد تا بتوانیم با ارایه آموزشهای چهره به چهره و آگاه نمودن خانواده ها از آسیب های موجود در راستای کاهش آسیب های اجتماعی قدم برداریم که در سال گذشته طی 9 ماهه اول در آموزشهای مختلف دفتر آسیب های اجتماعی ، پیش از 5000 نفر شرکت نمودند .
در دفتر پیشگیری از معلولیت ها چه اقداماتی صورت می گیرد؟
در ابتدای صحبتهایم به ارتباط بهزیستی با تمام اقشار از بدو تولد تا پیری اشاره کردم ، این یکی از همان موارد است که گفتم ،در دفتر پیشگیری از معلولیت ها علاوه بر مشاوره های ژنتیک برای زوجین در 9 ماه امسال 1840 نفر مراجعه کننده داشته ایم ، طرحها و اقداماتی نیز در راستای آگاه سازی و پیشگیری از معلولیت ها، اجرای طرح غربالگری شنوایی و پیشگیری از تنبلی چشم صورت می گیرد که امسال 90684 نفر در طرح پیشگیری از تنبلی چشم و 23400 نفر در غربالگری شنوایی شرکت کردند و تلاش ما براین است تا با اجرای این طرحها و مشاوره ها از بروز و شیوع معلولیت ها جلوگیری می کنیم .
فعالیتهای کارشناسان شما در دفتر اعتیاد درچه راستایی است ؟
یکی از مهمترین معضلات اجتماعی اعتیاد است که به تبع آن مشکلات و معضلات دیگری پدید می آید . بهزیستی با همکاری نهادهای مرتبط دیگر برای کاهش اعتیاد اقدامات چشمگیری انجام داده و درحال انجام دارد ، اما واقعیت مهم جامعه امروزی این است که بسیاری گرفتار این ماجرا شده اند و برای درمان آن باید اقداماتی انجام داد . بهزیستی باتوجه به مراکزی که تحت نظارت خود دارد که شامل مراکز سر پایی دولتی و غیر دولتی درمان اعتیاد ، مراکز بستری درمان اعتیاد ، مرکز اجتماع مدار (TC ) ، و مراکز کاهش آسیب ، سرپناه شبانه و اقامتی میان مدت است ،در 9 ماه امسال به 25065 نفر ارایه خدمات نموده است .
علاوه براین با برگزاری کارگاه آموزشی ویژه پرسنل مراکز کاهش آسیب و کارگاههای آموزشی درمان مواد محرک با رویکرد ماتریکس ( برای اولین بار در سطح کشور ) و برنامه ریزی استراتژیک ویژه موسسات محربی طرح اجتماع محور در صدد ارایه آموزشهای لازم و اطلاع رسانی در خصوص کاهش این معضل اجتماعی هستیم .
تعداد مراکز مشاوره بهزیستی چند تا است؟
29 مرکز مشاوره خصوصی در استان فعال است و در 9 ماه امسال بیش از سی هزار خدمت گیرنده داشتیم که با مراجعه به این مراکز
از خدمات مشاوره بهره مند شدند .علاوه بر این از طریق صدای مشاوه 1480 که کارشناسان مختلف به سوالات و مشکلات مشاوره ای مردم رسیدگی می کنند ،6 هزار و 613 نفر خدمات مشاوره گرفته اند.
بهزیستی با دو اقدام کمک به فرزندان بی سرپرست و حمایت از معلولین در نگاه عام جامعه شناخته می شود . درخصوص ارایه خدمات به معلولین توضیح دهید ؟
تلاش کردم در توضیحات اندکی که تاکنون برای خوانندگان بیان کردم واقعیت 52 ماموریت برعهده بهزیستی را توضیح دهم. اگر چه اگر قرار باشد به همه ماموریتها بپردازیم در حوصله این مصاحبه نمی گنجد بنابراین باید بگویم که ارایه خدمات ما به معلولین تنها حمایتی نیست ، خدمات ما بیشتر تخصصی است .
در واقع تلاشهای در راستای توانمند سازی و خروج مددجویان از چرخه حمایتی است تا افراد نیازمند دیگر را بتوانیم حمایت کنیم . بهر حال در 9 ماهه امسال براساس وظیفه به بیش از 35 هزار معلول (ذهنی ، جسمی حرکتی ، نابینا ، ناشنوا ، ضایعه نخاعی ، بیمار روانی مزمن ) در سطح استان خدمات ارایه نمودیم . خدمات تخصصی بهزیستی شامل توزیع وسایل کمک توانبخشی از قبیل واکر ، ویلچر ، سمعک ، عصا و… می باشد و امسال 145217وسیله کمک توانبخشی توزیع شده است . علاوه براین استفاده از خدمات توانپزشکی از قبیل گفتار درمانی ، فیزیوتراپی ، کاردرمانی ، بینایی سنجی ، شنوایی سنجی و ارتوپدی نیز به تعداد 15108 نفر صورت گرفته است .
پرداخت حق پرستاری به 243 معلول ضایعه نخاعی ، شناسایی و ارایه خدمات به 27786 معلول شناسایی شده در طرحCBR ، پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجو یان و دانش آموزان معلول ، کمک به ایاب و ذهاب آنان ، مناسب سازی محیط زندگی و خودرو معلولین ، پرداخت کمک هزینه خدمات توانبخشی حمایتی به بیماران روانی مزمن ، کمک به کودکان جهت کاشت حلزون و… تنها گوشه ای از خدمات تخصصی و حمایتی بهزیستی به معلولین است .
سالمندان چگونه مورد حمایت بهزیستی قرار می گیرند؟
وجود مراکز نگهداری از سالمندان موجب شده تا سالمندانی که فرزند نداشته و یا به هر دلیلی از کانون گرم خانوده برخوردار نیستند دراین مراکز نگهداری شوند این مراکز دولتی و غیر دولتی که تحت نظارت بهزیستی می باشند ، علاوه بر خدمات حمایتی ، خدمات توانبخشی و نگهداری سالمندان به صورت شبانه روزی نیز ارایه می شود که البته مهمترین شعار ما دراین راستا نگهداری سالمندان در خانواده است که امیدواریم کسانی که قادر به نگهداری والدین خود می باشند هیچ گاه از آنان غفلت نکنند.
برای اشتغال مددجویان خود چه کارهایی انجام می دهید تا از چرخه حمایت بهزیستی خارج شوند ؟
اشاراتی در صحبتها به توانمند سازی برخی گروههای مددجویان مانند زنان داشتم، اما بهزیستی با همکاری نهادها دیگر با پرداخت وامهای خود اشتغالی ، قرض الحسنه ، مشاغل خانگی ، پرداخت جبران کارایی معلولین ، پرداخت بیمه کارفرمایی مددجویان و معلولین تحت پوشش و پرداخت بیمه خویش فرمایی مددجویان و معلولین تحت پوشش و ارایه آموزش های رایگان فنی و حرفه ای به مددجویان و پیگیری جهت استخدام سهیمه 3 درصد معلولین در ادارات جمعاً قریب 3500 نفر از خدمات اشتغال بهره مند شده اند.
یکی از مهمترین مباحثی که برای کمک به نهادهایی چون بهزیستی حایز اهمیت است ، جلب مشارکتهای مردمی و کمک خیرین برای یاری رساندن به جامعه هدف است ، به عقیده شما کمک خیرین توانسته است به سمت نیازهای بهزیستی هدایت شود؟
در معاونت هماهنگی موسسات غیر دولتی و مشارکتهای مردمی و اشتغال ، دفتری تحت عنوان جلب مشارکتها وجود دارد که کار آن پیگیری جلب خدمات خیرین است . دراین راستا تلاش ، هدایت به سمت نیازهای واقعی مددجویان است ، برای توضیح بیشتر باید بگویم که درحال حاضر همراهی خیرین در بخشهای دیگری چون کمک هزینه های تحصیلی ، کمک به مباحث آموزشی که دربهزیستی ارایه می شود ، کمک برای طرحها و برنامه های پیشگیری از آسیب های اجتماعی و معلولیت ها و… می تواند ما را در انجام رسالتمان در بهزیستی یاری کند.
کارهایی نیز دراین خصوص صورت گرفته و من از همین جا از همراهی تمام خیرین و مردم شریف کرمان که با کمک خود ما را در خدمت رسانی به بهزیستی در اعیاد فطر و قربان و … یاری می رسانند، تقدیر می کنم .
در سال گذشته خدماتی که از طریق دفتر جلب مشارکتهای مردمی صورت گرفته چیست ؟
جمع آوری هدایای گوشت قربانی در اعیاد قربان ، غدیر و فطر ، شرکت در صندوق سرمایه گذاری نیکوکاری آگاه و سپرده گذاری دراین صندوق توسط خیرین که سود حاصله برای درمان مددجویان و معلولین هزینه می شود. با خرید 1189 سهم به ارزش 00/000/189/1 ریال ، اجرای طرح بیمه فرزندان بی سرپرست توسط شرکت بیمه نوین برای 150 فرزند ، تعامل مستمر و هدفمند با زنجریه امید و معرفی تعداد زیادی از بیماران کودک قلبی ، ارتوپدی و ترمیمی جهت عمل جراحی به تهران به تعداد 140 بیمار ، تامین جهیزیه برای 800 نفر ، اجرای طرح شکرانه سلامت و… از جمله مواردی است که برای کمک به جامعه هدف صورت می گیرد .
تامین مسکن افراد نیازمند مددجویان می تواند بخش اعظمی از مشکلات مددجویان را مرتفع نماید ، و می دانم باتوجه به گزارشات منتشر شده در طرح نهضت تامین مسکن سال گذشته اقدامات چشمگیر ی برای مددجویان انجام دادید ،امسال چه تعداد از مددجویان صاحب مسکن شده اند.
تلاش برای تأمین مسکن مددجویان با جدیت بسیار توسط همکارانم در دفتر مسکن دنبال می شود تا از طرق مختلف امتیازات و اعتباراتی برای تامین مسکن مددجویان دریافت نمایند. در سال 91 تعداد 327 واحد از تعهدات سالهای 89 و 90 در شهرستانهای رفسنجان ، بافت و منوجان به مددجویان واگذار شد و در دهه فجر سال 91 تعداد 258 واحد مسکن به مددجویان واگذار شد و در حال حاضر بالغ بر یکصد واحد دیگر آماده شده که در حال طی مراحل جهت واگذاری به مددجویانمی باشد.
اگر صحبت خاصی برای خوانندگان دارید بفرمائید.
در پایان باید عرض کنم که زیست نیکو در نیکو زیستن دیگران است .پس در واقع همه ما و شما برای برخورداری زندگی معقول و سالم باید به عنوان مددکاران اجتماعی در حد بضاعت خودمان در هر موقعیت و مرتبه ای که قرار داریم برای بهتر زیستن اطرافیان تلاش کنیم ،اگر تلاش شود و به این مهم دست پیدا کنیم ، قطعاً یه زیست نیکو و نهایتاً بهزیستی دست خواهیم یافت.آنچه که در این گفتگو برای خوانندگان بیان شد تنها اقدامات اندکی بود که فکر می کردم بهتر است بیان کنم اما نکته آخری که به گمانم باید حتماً به آن اشاره کنم تاکیدی بود که مقام معظم رهبری در خصوص سبک زندگی در خراسان شمالی فرمودند توصیه ای که باید بسیار جدی گرفته شود زیرا باتوجه به فرمایشات ایشان آسیب شناسی وضع موجود سبک زندگی در ایران زمینه ، پیشرفت در علم ، صنعت و اقتصاد و سیاست را بدنبال دارد. پرداختن به سوالات معظم له ، سوالهای چون چرا فرهنگ کار جمعی در ایران ضعیف است ؟ چرا حقوق متقابل رعایت نمی شود ؟ چرا در برخی مناطق طلاق زیاد شده ؟ و… می تواند ما را به سمتی بیش ببرد که با همکاری همه ، فرد ناتوانی به لحاظ مالی وجود نداشته باشد ، اعتیاد ، طلاق ، آسیب های اجتماعی و… کاهش یابد که امیدوارم کارشناسان ، نخبگان و صاحبان فکر و اندیشه بیشتر دراین خصوص پژوهش و بررسی نمایند. و امیدوارم دراین مسیر بتوانیم از بسیاری ناهنجاریها و مشکلات اجتماعی بکاهیم.