نشست مطبوعاتی مدیر کل بهزیستی استان کرمان با حضور اصحاب رسانه با هدف اعلام دستاوردهای سفر معاون وزیر رئیس سازمان بهزیستی کشور به کرمان برگزار شد.
پیشنهاد تشکیل خیریه ای برای آگاه سازی جامعه با حضور اصحاب رسانه ها
دراین نشست مدیرکل بهزیستی با بیان اینکه از اصحاب رسانه برای همکار ی با بهزیستی و آگاه سازی عموم دعوت می نماییم گفت : با توجه به اینکه درصد زیادی از فعالیتهای بهزیستی از طریق خود مردم و توسط بخش های غیر دولتی انجام می شود پیشنهاد تشکیل خیریه ای برای آگاه سازی عموم با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران دارم.
دکتر صادق زاده افزود : حضور خبرنگاران در کنار بهزیستی جهت ارتقا سطح بینش و دانش مردم بسیار تأثیر گذار است و می تواند در حل مشکلات اجتماعی و انجام فعالیتهای تخصصی بهزیستی را یاری نماید.
وی با اشاره به اینکه موضوعات اجتماعی و مباحث قابل پیگیری در حوزه رفاه اجتماعی در بهزیستی با رویکرد علمی و برنامه ریزی هایی اثر گذار در استان کرمان درحال پیگیری می باشد گفت: زمینه یابی مسایل اجتماعی ، تصمیم گیری عالمانه و برنامه ریزی برای تأثیر گذاری فعالیت ها از برنامه هایی است که در طول یکسال گذشته در بهزیستی انجام شد و براساس تدابیر اتخاذ شده برنامه سفر رئیس سازمان بهزیستی کشور بر حل مشکلات جنوب ، شرق و برخی شهرهای شمالی استان طراحی شد.
دکتر صادق زاده با اشاره به اینکه 159 مأموریت کوچک و بزرگی که برعهده بهزیستی نهاده شده است 80 درصد فعالیت هایش تخصصی است افزود: تنها 20 در صد فعالیت های بهزیستی حمایتی ، عمومی و مشترک با برخی دستگاههای دیگر است که برای انحام مأموریت های تخصصی بدون توجه به رویکرد علمی نمی توان اثر گذاری مثبتی در جامعه داشت .
وی ادامه داد : بدین منظور مناطق محروم جامعه را در سطح استان شناسایی کردیم و سعی نمودیم تا با تکیه بر ظرفیت ها و پتانسیلهای موجود در هر منطقه برنامه ریزی های برای عملی نمودن فعالیت های تخصصی و اثر گذار بهزیستی تعریف نماییم.
تصمیم گیریهای روان و با صراحت رئیس سازمان بهزیستی کشور در سفر قابل تقدیر است
مدیرکل بهزیستی استفاده از امکانات کشوری در کنار پتانسیلهای استانی را راهی برای پرهیز از انجام روز مرگی فعالیت ها بر شمرد و گفت : سعی کردیم با همکاری مسئولین استانی از آنچه که در استان گمان می کردیم می تواند به بهزیستی برای ارایه خدمات کمک نمایداستفاده نماییم و برای تکمیل چرخه برنامه ریزی خود سفر رئیس سازمان بهزیستی کشور به همراه معاونین طراحی شد تا بتوانیم از ظرفیت های ملی و کشوری نیز برای انجام مأموریت های تخصصی و حمایتی خود بهره مند گردیم.
مدیرکل بهزیستی با اشاره به اینکه تصمیم گیریهای روان و با صراحت رئیس سازمان بهزیستی کشور در سفر به استان کرمان قابل تقدیر می باشد گفت : سفر طراحی شده برای معرفی پهناورترین استان کشور اگر چه در کمتر از سه روز و با برنامه ای فشرده صورت گرفت اما دنبال کردن مسایل بهزیستی در استان کرمان با دقت نظر از سوی دکتر محسنی رئیس سازمان بهزیستی کشور و تصمیم گیریهای روان برای حل مشکلات و تسهیل در روند خدمات رسانی بسیار ارزشمند بود که موجب شد تا سفر دستاوردهای مهم و بسیار مهمی برای استان داشته باشد.
اختصاص اعتبار ویژه به جنوب استان
صادق زاده با اشاره به اینکه با اختصاص اعتبار ویژه به جنوب استان کرمان و تعریف بسته حمایتی در شهرستانهای جنوبی که با مشکلات فراوانی چون آسیب های اجتماعی و شیوع معلولیت ها مواجه است می توان روند خدمات رسانی بهزیستی در حوزه های تخصصی را بیشتر از گذشته نماید، گفت : ارتقاء سطح اورژانس اجتماعی ، راه اندازی کلینیک های توانپزشکی که تعطیلی آنها برای معلولین در جنوب موجب صرف هزینه و مشکلات درمانی فراوانی شده بود ، توزیع وسایل کمک توانبخشی ، اختصاص اعتبار برای تعمیر و احداث 1000 دستگاه سرویس بهداشتی ویژه معلولین ، کمک به تأمین سهم آورده مسکن مددجویان در جنوب از جمله مواردی بود که می تواند برای جامعه هدف بهزیستی بویژه معلولین کمک ارزشمندی تلقی شود.
وی پیگیری برای تربیت نیروی متخصص توانبخشی و توانپزشکی در شهرستانهای جنوبی در رشته های گفتار درمانی ، فیزیوتراپی ، شنوایی سنجی و بینایی سنجی را از اقدامات ماندگار و اساسی بر شمرد که تأمین نیرو در این مناطق باعث حل مشکلات بسیاری از معلولین و جامعه هدف بهزیستی خواهد بود.
دکتر صادق زاده به ایجاد مرکز مطالعاتی و پژوهسی آسیب های اجتماعی و پیشگیری از معلولیت ها در جنوب اشاره کرد و گفت : امیدواریم با راه اندازی مرکز پژوهشی مطالعاتی در این مناطق در مسیر پیشگیری از معلولیت در جنوب استان و کاهش آسیب های اجتماعی سبب شناسی علمی را دنبال نمائیم.
شهرستان های شرق استان هم از اعتبار ویژه بهره مند شدند
مدیرکل بهزیستی با بیان اینکه شهرستانهای شرقی استان هم همانند جنوب استان از اعتبار ویژه برای ارایه خدمات تخصصی بهزیستی بهره مند خواهند شد گفت : خوشبختانه نظر مساعد رئیس سازمان بهزیستی کشور جهت حل مشکلات اجتماعی در شرق موجب شده تا شرق استان هم همانند جنوب از نگاه و اعتبارات ویژه بهره مند شود.
وی از راه اندازی مرکز مطالعاتی و پژوهشی کشوری «حوادث و بلایای طبیعی و نحوه مداخلات رفتاری و روانی» در شهرستان بم خبر داد و اظهار داشت : زلزله بم تجربیات ارزشمندی برای نحوه مداخلات رفتاری و روانی را بدنبال داشت که باتوجه به وجود ساختمان و زیر ساختهای لازم برای راه اندازی مرکز از سوی رئیس سازمان بهزیستی کشور موافقت لازم برای راه اندازی این مرکز اعلام شد.
صادق زاده حل مشکلات مسکن ،راه اندازی کلینیک های توانبخشی و کمک به تأمین وسایل کمک توانبخشی معلولین را از دستاوردهای دیگر برای جامعه هدف بهزیستی در شرق استان بر شمرد.
راه اندازی مرکز پژوهشی آسیب های اجتماعی استان در زرند
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه دو شهرستان راور و زرند بواسطه شرایط اجتماعی خاص حاکم در آنها از شهرستانهای دیگری بودند که از سوی عالی ترین مقام بهزستی در کشور مورد بررسی قرار گرفتند گفت :
شهرستان زرند بواسطه اینکه در حال تغییر به سمت شهری صنعتی شدن می باشد و این تغییرات موجب بروز آسیب های جدید در آن شده است ، نیازمند توجه خاص بود که مقرر شد تا مرکز پژوهشی آسیب های اجتماعی استان در آن راه اندازی شود.
وی ارتقاء سطح اورژانس اجتماعی شهرستان زرند ، کمک به تأمین سهم آورده مسکن معلولین ، راه اندازی کلینیک های فیزیوتراپی را از مواردی دانست که در شهرستان زرند مطرح و رئیس سازمان بهزیستی کشور برای محقق شدن آنها به منظور ارتقاء سطح رفاه اجتماعی مددجویان این شهرستان قول مساعد داد.
اورژانس اجتماعی شهرستان راور تقویت می شود
صادق زاده اختصاص یکصد میلیون تومان اعتبار برای تجهیز و جذب 4 تا 5 نیرو برای اورژانس اجتماعی شهرستان راور را قدمی مهم در راستای کاهش آسیب های اجتماعی و انجام مداخلات اجتماعی لازم در این شهرستان اعلام کرد و خاطر نشان کرد: اینکه برای بررسی سبب شناسی علت آسیب های اجتماعی خصوصاً بحث خودکشی در شهرستان راور 50 میلیون تومان اعتبار اختصاص یافت یعنی نگاه علمی و تخصصی کاهش آسیب اجتماعی که مسلماً برای شهرستان راور و استان کرمان نتایج ارزشمندی را بدنبال خواهد داشت.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان اختصاص اعتبار برای اجرای طرح توانمند سازی ویژه زنان خود سرپرست و فرزندان بهزیستی در شهرستان راور ، کمک به تحت حمایت قرار گرفتن 60 نفر از پرونده های پشت نوبت دریافت خدمات بهزیستی و تأمین وسایل کمک توانبخشی ویژه معلولین را از دیگر مصوبات و دستاوردهای سفر برای شهرستان راور بیان کرد.
انعقادسه تفاهم نامه برای اولین بار در کشور
صادق زاده با بیان اینکه انعقاد سه تفاهم نامه همکاری برای کاهش معلولیت ها در استان کرمان از نظر رئیس سازمان بهزیستی کشور اقدامی مهم و اساسی برای کاهش معلولیت ها در استان بود گفت : در این تفاهم نامه ها که با هدف پیشگیری از معلولیت بینایی بین بهزیستی ، علوم پزشکی و آموزش پرورش ، پیشگیری از معلولیت شنوایی بین بهزیستی ، علوم پزشکی و ثبت احوال و پیشگیری از بروز معلولیت ها با همکاری بهزیستی ، علوم پزشکی و ثبت اسناد منعقد شد، از جمله تفاهم نامه هایی بود که برای اولین بار در کشور در استان کرمان اجرا شد.
وی افزود : با انعقاد این تفاهم نامه ها کودکانی که مورد معاینه بینایی سنجی قرار نگرفته از ثبت نام آنها در مدارس جلوگیری می شود و همچنین نوزادانی که مورد معاینه شنوایی سنجی قرار نگرفته اند نمی توانند شناسنامه دریافت نمایند.
مدیرکل بهزیستی انجام مشاورات ژنتیک و آزمایشات لازم برای پیشگیری از معلولیت ها را برای زوجین در آستانه ازدواج الزامانی دانست و اظهار داشت : این تفاهم نامه با همکاری ثبت اسناد مورد پیگیری قرار می گیرد و درصورت عدم ارایه انجام مشاورات لازم از ثبت عقد زوجین جلوگیری می شود که این گام مهمی برای کاهش و پیشگیری از معلولیت ها خواهد بود.
وی سبب شناسی و اثر گذاری نتایج این تفاهم نامه ها و طرحها را برعهده علوم پژشکی دانست و گفت : کمک علوم پزشکی در بررسی تحقیقات علمی و سبب شناسی اجرای این طرحها کمک خواهد کرد تا بتوانیم در مسیر کاهش معلولیت ها با تعامل دستگاههای دیگر موفق باشیم.
افتتاح چند پروژه مهم با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور
وی افتتاح پارک اتیسم ، اولین پارک اتیسم کشور، افتتاح مرکز جامع آموزشی و توانبخشی خردسالان اتیسم و مرکز شبانه روز کم توانان ذهنی در کرمان و افتتاح پروژه مسکن 40 واحد شهرستان زرند را از افتتاحات انجام شده در سفر رئیس سازمان بهزیستی کشور به کرمان عنوان کرد و گفت : مساعدت دکتر محسنی بند پی بر پیگیری حق و حقوق قانونی پرسنل بهزیستی و حضور ایشان در بین پرسنل جهت حل مشکلات آنها از برنامه های دیگری بود که انجام شد و مقرر شد تا جهت رفاه حال پرسنل بهزیستی نیز پیگیریهای لازم دنبال شود.